Ekološka akcija „Zelena čistka – Let’s do it Croatia!“

Upravni odjel za prostorno uređenje, stambeno komunalne poslove i razvoj Grada Benkovca pridružuje se ekološkoj akciji “Zelena čistka – Let’s do it Croatia!“ te je ove godine organizirao akciju čišćenja šume južno od mjesta održavanja Benkovačkog sajma koja će se održati u petak, 17. travnja 2015. godine od 09,00 do 12,00 sati.

Riječ je o akciji koja je u Hrvatskoj prvi put provedena 2012. godine te je u trogodišnjem razdoblju provođenja okupila 143.558 volontera čijim je akcijama sakupljeno ukupno 12.464 tona otpada. Riječ je najvećoj ekološkoj akciji volonterskog karaktera u Hrvatskoj. Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! koji okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva s ciljem da u jednom danu ukloni što veće količine ilegalno odloženog otpada.

Neposredna je svrha kampanje osvijestiti građane o važnosti primarnog odvajanja otpada; okupljanje volontera i organizacija u zajedničkoj akciji čišćenja; čišćenje ilegalnog odloženog otpada u cijeloj Hrvatskoj; podizanje svijesti o stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje kao zajedničkog dobra sviju te povezivanje predstavnika svih sektora za realizaciju zajedničkog cilja – čišće Hrvatske.

Pozivaju se stoga građani, udruge, učenici osnovne i srednje škole i svi ljudi dobre volje koji žele dati svoj doprinos za čisti okoliš da se okupe kod šume južno od mjesta održavanja Sajma u petak, 17. travnja od 09,00 do 12,00 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...