Večeras u zadarskom HNK: “Njuške” Teatra Exit

Večeras u  HNK Zadar s početkom u 20 sati ne propustite pogledati nagrađenu hit predstavu NJUŠKE, TEATRA EXIT.

Predstava je nastala prema popularnom tekstu The Dog Logs australskog dramatičara CJ Johnsona, u prijevodu i adaptaciji Ines Matić i Janka Rakoša te u režiji Matka Raguža. Troje vrhunskih glumaca Enes Vejzović, Filip Križan i Janko Rakoš na upečatljiv i duhovit način sjajno interpretiraju 15 psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče.

Prodaja ulaznica na blagajni HNK  Zadar od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.  Cijena ulaznice iznosi 60,00 kuna.

O predstavi

Jeste li se ikada zapitali o čemu vaš pas razmišlja? I jeste li ikada svoj život usporedili s psećim? Pseći životi su jednako bogati i složeni kao i naši. Kao i mi, i oni komuniciraju o ljubavi, seksu, prijateljstvu, osveti, nasilju…

U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče. Među različitim prikazanim pasminama nalaze se i sljedeći likovi: rotvajler s problemima u susjedstvu; stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi; afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje, iznimno uglađen i pomodan, koji je vrlo ponosan na svoje sposobnosti; policijski pas koji se bori protiv kriminala; hrvatski ovčar kojem su glavne okupacije problemi stočarskog života i kako održati stado na broju; ostarjeli, slijepi pas koji se morao suočiti sa smrću svog gazde te carinski bigl sa stavom.

U konačnici, svi likovi odražavaju glavne preokupacije ljudskog bića. Njuške su jedinstvena mješavina humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...