Glasovac: “Svi smo Kalmetini taoci!”; Pupić Bakrač: “Ovo je velika sramota za Zadar!”

Prve reakcije oporbenih vijećnika na DORH-ovo podizanje optužnice u aferi Remorker – HAC protiv još uvijek aktualnog gradonačelnika Zadra Božidara Kalmete uglavnom su iste. Svi traže podnošenje ostavke na gradonačelničku dužnost te smatraju kako je ovom optužnicom nanesena neizbrisiva sramota, kako gradu tako i građanima Zadra.

Sabina Glasovac, predsjednica GO SDP-a istaknula je kako su podizanjem ove optužnice građani Zadra postali taoci Božidara Kalmete.

– Koliko sam ja upoznata, optužnica protiv zadarskog gradonačelnika podignuta je zbog počinjenja kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, poticanja na primanje mita te pomaganja u primanju mita. To nije ništa novo, javnost je već odavno upoznata da se već dugo provode istražne radnje u ovoj aferi koja je mogla završiti samo na dva načina, ili da se optužnica odbaci ili podigne, što se upravo i dogodilo. Optužnice se inače u demokratskom društvu ne komentiraju i to je nekakva pravna logika koje bismo se svi trebali držati. No, moram samo reći kako nisam iznenađena ovakvim epilogom DORH-ove istrage. U ovom trenutku samo želim da Zadar i njegovi građani ne budu taoci Božidara Kalmete. Svi znamo da Gradska uprava uopće ne funkcionira od kada je on stupio na mjesto gradonačelnika. Smatram da bi u ovom trenutku najbolja stvar za sam grad, ali tako i za građane  bilo da Božidar Kalmeta podnese ostavku na mjesto gradonačelnika i omogući gradu normalno funkcioniranje. Vrijeme je da se uz grad prestanu vezivati ovakve afere jer građani to nisu zaslužili, istaknula je Glasovac.

Gradski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač, već pune dvije godine upozorava na činjenicu kako bi za Zadar bila neizbrisiva sramota da gradonačelnik Kalmeta na ovoj funkciji dočeka podizanje optužnice. Njegove najave pokazale su se na neki način proročanskim iako su ga zbog toga prozvali “glavnim redikulom” Gradskog vijeća.

– Još 2013. godine, odmah nakon lokalnih izbora govorio sam da bi za Zadar bila neizbrisiva sramota da Božidar Kalmeta procesuiranje dočeka na mjestu gradonačelnika. I evo to se upravo dogodilo. S obzirom da je prvooptuženi i s obzirom na težinu inkriminacija koje mu se stavljaju na teret bez obzira na njegove izjave i dalje očekujem da podnese ostavku na gradonačelničku dužnost. Ukoliko to ne učini, poduzet ćemo krajnje radikalne mjere da on s tog mjesta odstupi u obrani digniteta Grada Zadra i građana Zadra, jer se ne radi o fizičkoj osobi nego o gradonačelniku. Tražit ćemo i od HDZ-a da ga natjera na podnošenje ostavke. Ovo je velika sramota za grad Zadar i građane ovog grada! Ukoliko on u ovom trenutku nije svjestan koliku štetu nanosi gradu zbog inkriminacija koje mu se stavljaju na teret, mi ćemo ga osvijestiti, naglasio je Pupić Bakrač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...