Dijana Vidović ima najbolji izvorni suvenir!

U Tkonu na Mulu ove subote održao se Sajam otočnih proizvoda. Kako se iz samog naziva daje naslutiti, na Sajmu su se nudili autohtoni otočni proizvodi i izvorni suveniri, većinom označeni oznakom “Hrvatski otočni proizvod”.

Posebni gosti svojim su proizvodima dodatno obogatili Sajam. OPG Uzelac iz Križa ponudio je ogranski uzgojeno voće i povrće, marmeladu i domaće čajeve, a biogradska udruga “Jadranski Kovač” posjetiteljima je ponudila svoje unikatne suvenire. Antikvarijat “Srce lubenice” predstavio je knjige na temu samoniklog ljekovitog bilja. Uprizorena je i predstava „Večeras će progovoriti siđe o kamena“ koja progovara o običajima i tradiciji Tkona.

Vrijedne ruke tkonskih volontera pripremile su riblje specijalitete, a nije manjkalo ni kvalitetnog domaćeg vina. Za dobru zabavu pobrinula se grupa “Ljetno kino”.

U sklopu Sajma održala se i svečana dodjela zahvalnica izlagačima, kao i dodjela diploma za najbolji izvorni suvenir Općine Tkon.

Najbolji suvenir imala je Dijana Vidović, na druga je Vesna Zalović, a na trećem se mjestu našla Katica Mušćet.

Organizatori Sajma su TZ Općine Tkon i JKU “Prvenj”, a pokrovitelji su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i Općina Tkon.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...