Inicijativa “Za Rivu” objavila datum početka prikupljanja potpisa

Građanska inicijativa “Za Rivu” koja se protivi izgradnji luke za javni prijevoz u centru Svetog Filipa i Jakova objavila je datum prikupljanja potpisa za lokalni referendum na kojemu bi se mještani izjasnili žele li luku ili rivu. Njihov dopis prenosimo u cijelosti.

Sv. Filip i Jakov, 10.09.2015. Građanska inicijativa “Za rivu” poziva stanovnike Općine Sv. Filip i Jakov na skupljanje potpisa za raspisivanje lokalnog referenduma protiv izgradnje luke u centru Sv. Filip i Jakova. Potpisi će se na štandovima u Sv. Filip i Jakovu, Turnju, Sv. Petru, Sikovu, Raštanima Donjim i Raštanima Gornjim skupljati od 26.09.2015. do 10.10.2015.

Građanska inicijativa “Za rivu” iz Sv. Filip i Jakova osnovala je dana 03.09.2015. godine Organizacijski odbor za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje lokalnog referenduma. Organizacijski odbor osnovan je radi prikupljanja potpisa birača upisanih u registar birača na području Općine Sveti Filip i Jakov, za raspisivanje lokalnog referenduma o potrebi da se o izgradnji dijela obalnog pojasa – luke otvorene za javni promet lokalnog značaja u naselju Sveti Filip i Jakov odlučuje obvezujućim referendumom. Na sastanku Organizacijskog odbora održanom 03.09.2015. donešena je Odluka o pristupanju izjašnjavanju birača o potrebi da se zatraži raspisivanje lokalnog referenduma sa sljedećim pitanjem:

“Jeste li za izgradnju dijela obalnog pojasa – luke otvorene za javni promet lokalnog značaja u naselju Sveti Filip i Jakov, kako je to predviđeno u Odluci o donošenju I. Izmjena i dopuna urbanističkog plana uređenja obalnog pojasa u naselju Sveti Filip i Jakov, donešenoj od Općinskog vijeća Općine Sveti Filip i Jakov, klasa: 350-02/14-02/06, urbroj: 2198/19-02-15-36, od 08. lipnja 2015. godine (“Službeni glasnik Općine Sveti Filip i Jakov” broj: 05/2015.)?”

Prema Odluci, skupljanje potpisa birača na štandovima trajat će od 26.09.2015. do 10.10.2015. godine na lokacijama u Sv. Filip i Jakovu, Turnju, Sv. Petru, Sikovu, Raštanima Donjima i Raštanima Gornjima. Točne lokacije štandova biti će prijavljene nadležnoj Policijskoj upravi pet dana prije početka skupljanja potpisa.

Obzirom da je donošenjem Odluke dana 03.09.2015. godine službeno pokrenut postupak pristupanja izjašnjavanja birača o potrebi da se zatraži raspisivanje lokalnog referenduma, građanska inicijativa “Za rivu” zatražila je od Općine Sv. Filip i Jakov te drugih nadležnih institucija da se do daljnjega obustave svi pravni postupci vezani uz spornu izgradnju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...