Ovo je nešto potpuno novo: Hibernacijska dijeta – mršavite u snu uz dvije žličice meda

Radi se o hibernacijskoj dijeti koju su u svojoj knjizi prije nekoliko godina opisali Mike i Stuart McInnes u suradnji s Maggie Stanfield.

Autori tvrde kako se hibernacijskom dijetom, uz pomoć žličice-dvije meda prije spavanja, zdrave prehrane i vježbi otpora, može tijelo vratiti u prirodnu ravnotežu, iskoristiti vlastiti prirodni tjelesni sustav za oporavak i zaustaviti krug loše biologije koja može uzrokovati pretilost.

Temeljni moto ove dijete je kako možemo smršavjeti dok spavamo, kako korištenjem vlastitog tijela možemo sačuvati zdravlje i postati vitki, prenosi N1.

Što se autora knjige tiče, Mike McInnes je farmaceut i stručnjak za prehranu sportaša, deset je godina istraživao i dopunjavao svoje znanje o biologiji i funkciji jetre, što je temelj hibaernacijske dijete. Stuart McInnes je utemeljitelj Edinburškog festivala znanosti o sportu, istraživao je kako metabolizam jetre djeluje na kontrolu apetita.

Prema tvrdnjama autora, cilj hibernacijske dijete je uspostaviti zdrav način života i povećati tjelesne sposobnosti, a ne samo izgubiti višak kilograma. Ovom dijetom, kažu oni, možemo ublažiti stres i riješiti se depresije, te svoje tijelo navesti da radi za nas, čak i dok spavamo.

Mršaviti u snu, tvrde autori, nije ni ludost ni nemoguća misija, to ne samo da je moguće nego se otkrivaju i novi izvori energije za koje nismo ni znali da ih imamo, budimo se osvježeni i spremni za dnevne obaveze, poboljšava se ten i koža lica, koristi od hibernacijske dijete imaju kosa, nokti, unutarnji organi, kao i raspoloženje. Autori tvrde kako hibernacijska dijeta pomaže da se osjećamo bolje na poslu i u slobodno vrijeme, a poboljšat će se i seksualni život.

Autori tvrde kako uz pomoć hibernacijske dijete svoje tijelo možemo nagovoriti da troši masti dok spavamo, tako da se probudimo ne samo mršaviji i u boljoj formi nego i zdraviji, za ljude je to kao zimski san za medvjede, treba iskoristiti prva četiri sata sna, tzv. sporovalni san, kad se spava najdublje i kad je noćni sustav oporavka najzaposleniji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...