predstavljanje programa koalicije "Uspješna Hrvatska"

Reformisti u Zadru: Čačić kritizira i lijeve i desne, Sabolić predlaže uzgoj marihuane u Ravnim kotarima

Agencija ZARAPIX
Tamni način

Za Milanovića regionalizacija predstavlja opasnost, a HDZ je stvoritelj bolesno centralizirane države, kazao je predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić prilikom današnje posjete Zadru, ističući kako se za razliku od prozvanih, njegova stranka snažno zalaže za decentralizaciju zemlje s pet do osam regija.

– Zalažemo se za promjenu postojećeg omjera prema kojemu država ubire 90 posto poreznih sredstava, a lokalnoj samoupravi i Zagrebu ide po pet posto. Lokalna samouprava trebala bi raspolagati s 30 posto sredstava, to je praksa Europske unije, rekao je Čačić i najavio da će, budu li nakon izbora koalirali, zatražiti depolitizaciju, mjerljivost rada i smanjenje javne uprave.

– Naša javna uprava je među tri najskuplje i najveće u Europskoj uniji, a ujedno je i najnefikasnija, rekao je Čačić, dodajući kako je zadovoljan što je HDZ prepoznao značaj novog modela javne uprave, kojeg su oni pak preuzeli od Austrijanaca. Međutim, Čačić je ujedno izrazio i sumnju da će HDZ provesti taj dio svog programa ako pobjede na izborima.

Po njegovom sudu ekipa HDZ-a je ista koju smo već gledali, a koja je svojevremeno postigla “vrlo neobične rezultate”. Ni SDP nije lišen Čačićevih kritika. Aktualnoj je Vladi šef reformista zamjerio, kako kaže, “groteskni slogan Hrvatska raste, dok u stvarnosti zaostajemo toliko da će nas već ove godine po BDP-u per capita prestići i Rumunjska”. Loše rezultate Vlade pripisuje odlasku nekih ključnih ministara.

Naime, Čačić ne isključuje mogućnost koalicije s Milanovićem, koji mu je bliži od HDZ-a.

– S njim sam kao ministar imao izvrsnu suradnju, istaknuo je Čačić.

Pri predstavljanju programa Vesna Sabolić predložila je da se uzgoj marihuane uvrsti u Strategiju razvoja hrvatske poljoprivrede, ističući pritom potencijal Ravnih kotara.

– Bilo je već riječi o tome da moramo stvoriti uvejte za uzgoj smilja i ljekovitog bilja, ali sada su stvoreni uvjeti da se u Strategiju razvoj poljoprivrede uvrsti i uzgoj marihuane. Naravno, uz državnu kontrolu i edukaciju poljoprivrednika, rekla je Sabolić.

Uz uzgoj marihuane i ljekovitog bilja, Sabolić je kao točke koalicijske strategije iznijela i proglašenje još jednog nacionalnog parka i to oko vrela Une, izgradnju hidrocentrale Kosinj, konverziju kredita u kune, poticaje malim turističkim poduzetnicima i uvođenje jamstvenog fonda za mlade.

Nositelj liste Reformista u 9. izbornoj jedinici Šibenčanin Petar Baranović, istpotrebuaknuo je nužnost sređivanja zemljišnih knjiga, donošenja novog Pomorskog zakonika i reformu poljoprivredne politike.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

 

Možda ste propustili pročitati

1 Comment

Click here to post a comment
  • kada socijalni radnik vesna s. i liječnica znaju više o turizmu o d stručnjaka, onda sigurno i baka ika sa zelene tržnice zna više o socijali od sociologinje, i više o medicini od ove liječnice!
    niste znale raditi svoje poslove pa bi malo ablale o onome u što se totalno ne razumijete.
    PROMIJENILO SE VRIJEME GOSPODO,

    SADA JE ŽIVI ZID I AKCIJA MLADIH OKUPLJALIŠTE STRUČNJAKA KOJI TREBAJU HRVATSKOJ DA JE IZVUKU IZ GLIBA OVAKVIH KOJI MISLE DA SVE ZNAJU A REZULTATI SE VIDE , ZAJEDNO STE URUŠILI HRVATSKU I SADA BI JOJ sa vašim nemarom i bolesnom pohlepom za foteljama u KAPSU ZATUKLI ČAVLE.
    ŽIVI ZID I AKCIJA MLADIH ZADAR NIKADA VAM TO NE ĆE DOPUSTITI, a ne će ni birači koji će nas podržati jer smo jedini iskreni i jedini smo detektirali i iskazali narodu pogotova Gospodin IVan Vilibor Sinčić ISTINU O BANKAMA KOJE STE BEZ IKAKVIH KRITERIJA PUSTILI DA OPLJAČKAJU NAROD I DRŽAVU, VAMA GOSPODO TO NE SMETA A TAO JE NESREĆE ZA OVAJ NAROD RADI TOGA NEMA RADNIH MJESTA RADI TOGA SU MIROVINE MALE UMIROVLJENICI KOPAJU PO KANTAMA, A VI BI STE JOŠ MANDATA DA MOŽETE IMATI FOTELJU I STOTISUĆA KUNA MJESEČNO ZA NESREĆU KOJU STE ZAJEDNO SA VLADAJUĆIMA NAPRAVILI NARODU . zar vas nije sram’