Skandal na pomolu? Zadarski studenti nakon jela u menzi “grle školjku”!

Nakon objeda u restoranu “Barbakan”, poznatijem kao “velika menza” Sveučilišta u Zadru, studenti su doživjeli “veselje” u vidu povraćanja, proljeva i vjetrova – dakle, klasičnih simptoma trovanja hranom.

Točan broj oboljelih zasad nije poznat, no sudeći prema broju komentara na facebook stranici Sveučilišta u Zadru, nikako nije zanemariv.

Fejs sveucilisa

O skandaloznom događaju koji je uzbunio studentsku populaciju tek se treba održati sastanak tzv. Povjerenstva za studentsku prehranu, na kojem će sudjelovati troje studenata i predstavnik menze:

– Nisu svi jeli istu hranu, pa se daje naslutiti da se radi o virozi koja se proširila među studentima, budući da je studentska menza mjesto masovnog okupljanja. To je moje osobno mišljenje, no sve ćemo primjedbe i bojazni studenata iznijeti na sastanku u 9 sati, rekao je za Antenu Zadar studentski predstavnik Tonči Čvrlje.

S tezom o virozi se, međutim, ne slažu pojedini studenti koji su nakon obroka u zadarskoj menzi proveli dan “grleći” wc školjku:

– Ne bi da oni peru dobro pribor i to. Možda je jedna namirnica bila zaražena i sve se sje*alo zbog nedovoljne higijene.

– Više je klasično trovanje hranom i probavne poteškoće, nego nekakva viroza…

– Možda, ali tome u prilog ne ide to što piletina zna biti čudnog okusa i roza boje iznutra. Također, imala sam samo probavne smetnje i vjetrove, ništa drugo.

– Svakako da se u menzi očito ne drži do svježine hrane, što se može kao prvo primijetiti kada se razno povrće smiksa u istu posudu, očito se doda ono od dana prije, ili ko zna koliko. Tako da pretpostavljam da se slično radi i s ostalim jelima, samo su neki od komentara na facebook stranici Sveučilišta u Zadru.

Bilo u pitanju trovanje hranom ili tek “obična” viroza, prema dosadašnjim saznanjima na sreću nikome nije bila potrebna ozbiljnija liječnička intervencija:

– Tijekom proteklih nekoliko dana nisu evidentirani pacijenti sa simptomima trovanja hranom, rekao nam je ravnatelj zadarske Hitne pomoći, dr. Predrag Orlović. Ni Opća bolnica Zadar nije u proteklih nekoliko dana zaprimila pacijente s ovim simptomima, potvrdili su nam iz Ravnateljstva bolnice.

Odgovor na pitanje hoće li na lice mjesta biti pozvana nadležna inspekcija ili će čelni ljudi Sveučilišta masovne probavne tegobe olako pripisati virozi riskirajući ponavljanje događaja, a time ujedno i zdravlje svojih studenata, saznat ćemo po završetku sastanka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...