Župan Zrilić ugostio kardinala Puljića i ponudio pomoć Bosni

Župan Stipe Zrilić sa suradnicima primio je u srijedu, 11. svibnja 2016. godine, nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića u čijoj je pratnji bio i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskup zadarski msgn. Želimir Puljić.

Kardinal Puljić kazao je kako Katolička crkva u njegovoj nadbiskupiji proživljava teška vremena zbog malog broja vjernika i raseljavanja stanovništva. Naveo je tako kako je na području Vrhbosanske nadbiskupije prije Domovinskog rata bilo oko 528.000 katolika, a da ih je sada tek 180.000, te da u 40 župa ima manje od 200 vjernika. Kardinal Puljić tome je dodao da je razlog takvog stanja nestabilno stanje u državi i slaba perspektiva gospodarskog stanja, te da bi ulazak u Europsku uniju najvjerojatnije stabilizirao stanje u državi.

Župan Stipe Zrilić ponudio je pomoć u savjetima oko korištenja europskih fondova i organizacije malih obiteljskih gospodarstva koji su važni za opstanak nekog područja, te pomoć i u drugim segmentima koji mogu poboljšati uvjete života u tom dijelu Bosne.

Kardinal Vinko Puljić u Zadru boravi u sklopu proslave blagdana Gospe Loretske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...