Evo što vas u srpnju očekuje na Biogradskom ljetu!

„Biogradsko ljeto 2016.“ organiziraju Grad Biograd na Moru, Turistička zajednica grada Biograda, Zavičajni muzej Biograd, Aqua Club, Ilirija d.d. i Pučko otvoreno učilište. Prije nekoliko dana je objavljen program za srpanj i nalazi se u linku ovdje:

http://www.biogradnamoru.hr/novosti/grad-biograd/2016-06-24/biogradsko-ljeto-2016?fb_action_ids=1167314236665677&fb_action_types=og.comments

Kao što vidimo, program započinje dvodnevnom manifestacijom „Rođendan Bure centra“ u sklopu koje će se s početkom u 20 sati kod Bure centra održati koncert Tomislava Bralića i klape Intrade, navode organizatori. Ljubitelji klapske glazbe nemaju se na što žaliti, jer će tijekom srpnja na biogradskoj rivi nastupiti još nekoliko klapa, bilo na pozornici ispred zgrade Gradske uprave, bilo promenadno. U programu su klape Mirakul iz Vrpolja (5. Srpnja), Puntamika (6. srpnja) i Kontrada (20. srpnja) iz Zadra, Barone iz Šibenika (12. srpnja) te domaća klapa Konoba iz Biograda (10., 17. i 24. srpnja). Gradska glazba Biograd imat će svoje nastupe ponedjeljkom. Svakog ponedjeljka na pozornici ispred zgrade Gradske uprave svi nastupi Gradske glazbe Biograd započinju u 21 sat, osim ponedjeljka (11. srpnja) kada na istom mjestu s početkom u 21 sat nastupa Marko Škugor. Ovaj bivši pjevač klape Kampanel i glavni tenor u Klapi s mora s kojom je nastupio na Eurosongu, već je neko vrijeme u samostalnim vodama te je snimio novi album prvijenac pod nazivom „Dalmatinska vilo“. Osim njega, na istom mjestu nastupit će David Ricov, Bepo Matešić i Grupa Kanela (13. srpnja, da ne bude zabune, to je jedan izvođač), grupa Cabaret (15. srpnja) i grupa Babalubam (16. srpnja).

Neponovljiv je doživljaj odlazak u biogradsko Ljetno kino na otvorenom, gdje se pod vedrim nebom svake večeri s početkom u 21:30 sati održavaju kino predstave s repertoarom najnovijih domaćih ili stranih filmova. Nalazi se na adresi Marina Držića 10 u borovoj šumi u neposrednoj blizini mora, a plakati s najavama su prikačeni na više frekventnih mjesta u gradu, kao i na Facebook stranici https://www.facebook.com/Ljetno-kino-Biograd-na-moru-247642732091852/

Biograjske litnje igre održavat će se u dva navrata, 8. i 29. srpnja, na starom mjestu tj. Ilirijinom bazenu. A za sve ljubitelje folklora Večer folklora održat će se 23. srpnja ispred zgrade Gradske uprave. Glumačka družina Histrioni iz Zagreba na Trgu Brce će 29. srpnja održati kazališnu predstavu talijanskog nobelovca Daria Foa „Ne plaćamo, ne plaćamo!“ o ljudima na rubu egzistencije.

Tjedan eko suradnje – sajam lokalnih proizvoda u Parku prirode Vransko jezero započinje 25. srpnja i traje do kraja mjeseca. 30. srpnja nam je od 11 do 14 sati po rivi Međunarodni susret oldtimera. Zadnji dan u mjesecu srpnju ispred zgrade gradske uprave nastupit će Ivan Stapić i slavonski bend.

U biogradskom klubu Aqua prema službenim najavama očekuju vas sljedećim redoslijedom 8, 15, 19, 22, 27. i 29. srpnja Milica Todorović, Željko Bebek, Željko Joksimović, Jole, Crvena jabuka i Sandra Afrika. Mnogi ne kriju kako su nezadovoljni priloženim programom i smatraju kako Biograd svojim gostima može i mora ponuditi više, pa se žale na društvenim mrežama. Evo kako su priloženi program prokomentirali neki od njih: „Mene se osobito dojmila ljetna manifestacija „Rođendan Bure centra“ koju ću definitivno preporučiti svojim gostima, kao i nastup autohtone Milice Todorović u Aqua Club-u. Sjajno!“, napisala je A.B. „Aj, bar znamo di kupiti karte. Jeftine reklame.“, napisao je M.R. aludirajući na jasno naznačeno prodajno mjesto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...