Ministar Kuščević na dodjeli ključeva socijalnih stanova izgrađenih po modelu POS-a u Zadru

U petak, 2. rujna 2016. u 11 sati u ulici Ive Mašine (Mjesni odbor Crvene kuće) u Zadru obavit će se svečana dodjela ključeva korisnicima socijalnih stanova izgrađenih po modelu programa POS-a u suradnji Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama i Grada Zadra.

Svečanosti će nazočiti ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević, gradonačelnik grada Zadra Božidar Kalmeta, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Goran Bradić,  predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega te  predstavnici Povjerenstva za dodjelu socijalnih stanova.

Ova je zgrada do sada prvi i vrlo dobar primjer suradnje Države i Grada u gradnji socijalnih stanova po modelu Programa POS-a. Radovi su završeni u roku i kvalitetno zahvaljujući dobroj suradnji svih dionika u projektu.

Zgrada ima 73 stana, neto korisne površine 5.083,30 m2. Jednosobnih stanova je 14, jedno i pol sobnih stanova je 11, dvosobnih stanova je 30, dvoipolsobnih stanova je 8 a trosobnih je stanova 10.

Investicijska vrijednost građevine iznosi oko 31 milijun i 700 tisuća kuna, od čega poticajna sredstva Republike Hrvatske iznose oko 7.milijuna i 200.tisuća kuna. Predugovorna cijena je 813,81 eura po m2 a plaća ju Grad Zadar.

Zgradu je projektirao ured ARHITEKTI PAULIĆ d.o.o. iz Zagreba, radove je izvela zajednica LAVČEVIĆ-INŽENJERING d.o.o. iz Splita i LAVČEVIĆ ZADAR d.o.o. iz Zadra a nadzor gradnje vršila je tvrtka JURCON PROJEKT d.o.o. iz Zagreba.

U sklopu Programa POS-a od početka njegovog provođenja izgrađena su na području grada Zadra 363 stana.

Trenutno se na području cijele Hrvatske u sklopu programa POS-a gradi 10 građevina a u pripremi je gradnja na novih 19 lokacija od kojih je jedna u gradu Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...