Zadarski pravaši: “Dok hrvatski branitelji ginu od srbo-četničkih mina, po Hrvatskoj se osniva jugo-komunistička partija!”

Jučer su se za Hrvatsku u medijima pojavile dvije važne vijesti. Neke je obradovalo osnivanje stranke Nova ljevica, a sve nas je potresla vijest o pogibiji deminera Antuna Alošinca, oca šestero djece. Pravaši Zadarske županije, okupljeni oko HSP-a dr. Ante Starčević, poslali su nam priopćenje u kojemu se osvrću na oba događaja.

Pišući nedavno o hrabrim bojovnicima HOS-a koji su braneći Gradinu i Škabrnju branili zadarsko zaleđe ne možemo se oteti dojmu da rat još nije završio jer na tom istom području branitelji i dan-danas ginu.

Naime, jučer je u Zemuniku Gornjem poginuo pirotehničar,  Antun Alošinac, hrvatski branitelj i otac šestero djece. To je treći slučaj pogibije pirotehničara ove godine. Od 1996. godine u Hrvatskoj su od minsko-eksplozivnih sredstava smrtno stradala 43 pirotehničara. Od eksplozija mina u tom je istom razdoblju u Hrvatskoj stradalo 590 ljudi. 

Istovremeno dok još hrvatski branitelji ginu od srbo-četničkih mina, po Hrvatskoj se osniva nova jugo-komunistička partija kojoj je najveću podršku dao upravo čelnik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac.

Čelnik nove partije Dragan Markovina, povjesničar, koji se u izjavama deklarira kao Jugoslaven, negira da je Hrvat i pljuje po hrvatskoj himni, voli istaknuti: „Ja sam i dalje žešći Jugoslaven od ikoga“

U jeku su i pregovori Srbije za ulazak u EU kojoj bi Hrvatska „trebala“ dati zeleno svjetlo za ulazak u EU, dok ta ista Srbija skriva karte minskih polja u Hrvatskoj na kojima i dalje ginu hrvatski pirotehničari, branitelji i civili.

Zar nemamo trenutno apsurdnu situaciju u društvu?

Srbo-četničke formacije, potpomognute sa JNA, krenule su 1991. u okupaciju naše zemlje u čiju su obranu stali mnogi branitelji i bojovnici HOS-a a sada te iste strukture, maskirane u političke stranke, vrše progon tih istih branitelja, demonizaciju HOS-a i svega vezanog uz to. Srbija od nas traži „podršku“ za ulazak u EU a istovremeno „skriva“ karte minskih polja na kojima se i danas gine. 

Gledajući cjelokupnu situaciju neizbježno je ne zapitati se i konstatirati da „rat“ za našu domovinu i dalje traje i završiti će tek kada bude uklonjena i posljednja mina sa hrvatske zemlje i kada se „ostaci“ jugo partije u potpunosti ugase iz političkog života naše domovine za koju su mnogi branitelji i nedužni civili dali živote i dalje ih daju čak i 20 godina nakon službenog prestanka svih ratnih operacija.

 

Pravaška platforma zadarske županije

Predsjednik ŽV HSP AS ZŽ Dalibor Barešić

Koordinator ŽV HČSP ZŽ Slobodan Dević-Pičo

Član HSP dr. sc. Đani Bunja

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...