Muči vas nesanica? Postavite ove biljke u svoju spavaću sobu

Osim što uljepšavaju vaš životni prostor, sobne biljke mogu biti vrlo korisne za zdravlje, a odabir prave biljke za spavaću sobu može biti odličan način za poboljšanje vašeg sna..

Metro vam donosi popis pet biljaka koje vam mogu pomoći u problemi sa spavanjem, nesanicom, ali i apnejom

Aloe vera – prirodni iscjelitelj koji je odličan za smirivanje upala, ožiljaka i oštećene kože, biljka je aloe vere koja detoksicira tijelo. Može pomoći i iskorijeniti kemikalije koje se nalaze u sredstvima za čišćenje, pročišćavajući zrak u spavaćoj sobi. Ima još jedna zanimljiva stvar u vezi ove biljke. Naime, kad je visoka razina štetnih kemikalija u vašem domu, biljka će razviti smeđe mrlje.

Bršljan – istraživanje koje je provela NASA pokazala je da je najbolja biljka za pročišćavanje zraka jer najučinkovitije upija formaldehid. Lako raste i i preživljava u umjerenim temperaturama i srednjoj izloženosti svjetlu. Najbolja je biljka koja će vam pomoći da spavate, u smislu učinkovitosti i jednostavnosti.

Jasmin  – isusovačko sveučilište Wheeling provelo je studiju koja je dokazala učinkovitost jasmina kao prirodnog ‘pomagača’ pri spavanju. Poboljšava kvalitetu sna i poboljšava dobro raspoloženje pri buđenju te smanjuje anksioznost.

Lavanda – uglavnom se koristi kao miris za sapune i šampone. Odlična je i kao sredstvo za čišćenje, ali njezina moć ne staje ovdje jer zapravo može pomoći u liječenju nesanice i tjeskobe. Istraživači su prepoznali kako udisanje njezinog mirisa može osloboditi umirujući, sedativni učinak.

Zmija biljka – preporučuje se za pročišćavanje kisika u domu. Odličan su izbor za spavaću sobu jer ih je lako održavati. Tijekom noći ispušta kisik i istovremeno ‘upija’ ugljikov dioksid. Sve to pomože čistoći zraka i boljem snu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...