Pridružite se volonterskom programu i naučite graditi suhozid

Od ponedjeljka 17.4 do subote 22.4. u Parku prirode Vransko jezero održava se volonterski program suhozidar/ka. Od mnogobrojnih prijava, na programu sudjeluje 7 volontera/ki, iz raznih dijelova Hrvatske ali i Europe, piše na službenoj stranici Parka.

Ovogodišnji zadatak volontera/ki savladavanje je vještine gradnje u suho na primjeru suhozidnog puta prema Lokvi Benči. Akcije čišćenja zaraslog puta ove zime kroz nekoliko radnih akcija proveli su djelatnici Parka prirode te članovi društva Fortuna uz pomoć planinarskog društva Belveder, lovačkog društva Jarebica iz Tisnog te brojnih sudionika prošle radionice obnove suhozida koja se održala u veljače. Put prema Benči, nekadašnji prolaz prema maslinicima te pojilištu na lokvi, očekuje finale svog uređenja kako bi potpuno obnovljen služio prilikom Trekking utrke Mayday Trek Pirovac, 29. 4.2017. povezujući brojne avanturističke staze u Parku s Pirovcem od kuda utrka i kreće.

Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže volonterskom programu te i sami ostave svoj snažan trag u kamenu, uz stručno vodstvo voditelja suhozidarske tehnike iz Udruge Dragodid i brojne lokalne majstore suhozida. Za sve informacije o sudjelovanju kontakt osoba je Norma Fressel, koordinatorica volontera – 0912323099.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...