U srijedu kreće Ritam Kulturizma: “Traži se karta više!”

Ritam kulturizma studentski je projekt kojeg organiziraju studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru već osmu godinu za redom. Ovogodišnji Ritam kulturizma donosi brojna iznenađenja, a glavne teme su inovacije i održivost koje imate priliku posjetiti od 10. do 13. svibnja na Novom Kampusu.

Edukativni dio s brojnim poznatim predavačima, case study, filmska radionica sa američkom dobitnicom Emmyja – Ashley Colburn, mediteranski gastro sajam, kino na otvorenom, koncert klapa u sv. Donatu, pub kviz i Sveučilišna olimpijada pružaju široku lepezu događaja u sklopu Ritma Kulturizma.

– Prošle godine smo uredili zapušteni zid preko puta Novog kampusa i pozornicu, a ove godine ćemo postaviti solarno stablo. Svaki novi Ritam kulturizma predstavlja novi izazov, kako za nas nastavnike, tako i za studente, budući da su u organizaciji uvijek novi studenti i uvijek pripremamo nešto novo. Razvili smo dobru mrežu suradnika, koji se svake godine vrlo rado odazovu, a o vrijednosti projekta govori i činjenica da se svake godine traži karta više za sva naša događanja. Ritam kulturizma je postao prepoznatljiv proizvod Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, ističe profesorica Gabrijela Vidić, jedna od začetnica projekta.

Kao i svake godine projekt ima humanitarni karakter. Cilj akcije pod nazivom #zračidobrotu je prikupljanje novčanih sredstava koja će biti donirana Općoj bolnici Zadar za kupnju linearnog akceleratora koji se koristi u radioterapiji za liječenje tumora.

Kako bi podigli svijest o potrebi ovakvog aparata, sav prihod ostvaren od prodaje ulaznica za koncert klapa u sv. Donatu i promotivnih materijala (majica, torbi) ide u humanitarne svrhe. Također,  na svim ovogodišnjim događanjima u sklopu Ritma Kulturizma bit će postavljene kutije u koje će posjetitelji moći donirati novac za ovu hvalevrijednu studentsku inicijativu.

Profesorica Gabrijela Vidić za kraj je nadodala kako vrijednost  ‘Ritma’ zapravo leži u tome da prenosi životna znanja i iskustva studentima i svima koji sudjeluju u njegovoj realizaciji:

– Studentski projekt Ritam kulturizma započela sam s nekoliko svojih kolega na prvoj godini diplomskog studija Poduzetništva u kulturi i turizmu, na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, na kojemu danas i radim. Sretna sam što imam mogućnost sudjelovati u njegovoj realizaciji te što mogu pratiti kako iz godine u godinu raste. Ideja je da svake godine u okviru Ritma kulturizma učinimo nešto što će ostati idućim generacijama studenata Sveučilišta u Zadru i građanima grada Zadra, ali i svim njegovim posjetiteljima.

Tekst pripremila: Ana Štrelov

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...