Sinoć smo u Biogradu doznali sve City Games finaliste

Drugo međunarodno City Games polufinale, održano sinoć na bazenu Ilirija u Biogradu na Moru, uz odlično raspoložene ekipe Slovenije, Srbije, Makedonije i Mađarske te jednako dobro raspoloženu publiku, dalo je druga dva finalista. Nakon Crne Gore i Hrvatske, taj su status potvrdili Slovenija i Makedonija.

Pred ekipama je bio niz možda i fizički zahtjevnijih igara (vodena alka, spašavanje turistkinja, jadranska bitka, pršut, morska košarka i veslo), što je iziskivalo određene taktičke izmjene, pa su bolje prošle ekipe s većim brojem igrača u rezervi. Upravo su na tu kartu odigrali Slovenci, pobjedivši u 4 od ukupno 6 igara. Malo je iznenađenje bilo prolazak Makedonije, koja je ostvarila ukupno jednak broj bodova kao i Srbija – 21, no bila je bolja u posljednjoj igri veslo, što je prema pravilima natjecanja stavlja u prednost.

Duhovitih i napetih situacija, propusta i padova koji su nasmijali publiku, uz komentare voditelja Ivana Šarića, nije nedostajalo ni sinoć. Raspoloženje je bilo sjajno i kod ekipa koje odlaze kući nakon ovog polufinala, posebno kod iznimno entuzijastičnih Mađara, redom sportaša sa Sveučilišta u Pečuhu, koji nisu krili oduševljenje viđenim i odmah su izrazili želju za ponovnim sudjelovanjem.

Veliko finale na rasporedu je večeras na bazenu Ilirija od 20h, uz besplatan ulaz za sve navijače i posjetitelje. Veliki okršaj 4 fenomenalne ekipe dat će odgovor na pitanje tko odnosi krunu ovogodišnjih City Games igara: Hrvatska, Crna Gora, Slovenija ili Makedonija.

Međunarodnu završnicu City Games prati čak 9 nacionalnih televizija: HRT, RTV SLO, Pink, Pink M, Pink BIH, MPT (Makedonija), Rai3 (Italija), MTVA (Mađarska) i Azur TV (Francuska). Tri završne večeri natjecanja snimaju se i produciraju u tri TV emisije koje će potom biti predstavljene na europskom tržištu, a u zemljama sudionicama moći će ih pogledati višemilijunski auditorij.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...