Zadranka Biljana prva je Hrvatica koja će upravljati svjetskom informacijskom sigurnošću!

Direktorica hrvatske tvrtke Ostendo Consulting Biljana Cerin, prema pisanju brojnih svjetskih medija poput ABC-a, NBC-a i Business Insidera izabrana je za jednog od četiri nova člana upravnog odbora najveće svjetske organizacije za informacijsku sigurnost (ISC)².

 

(ISC)2 je međunarodna organizacija za informacijsku sigurnost, osnovana 1989. u SAD-u, a okuplja najveće stručnjake ovog područja u svijetu.  (ISC)2, jednostavno rečeno, postavlja stručne standarde znanja potrebnog za bavljenje informacijskom sigurnošću u svijetu.

 

– Fokus mog programa je na uključivanju što više mladih ljudi u ovu struku i približavanje informacijske sigurnosti i aktivnosti (ISC)2 ostalim profesijama kako bismo zajedno izgradili sigurniji svijet. Današnje poslovanje je u potpunosti ovisno o informacijama koje moraju biti primjereno zaštićene, a to uključuje puno više od sigurnosti samih informacijskih sustava. Nedostatak stručnjaka u ovom području je izuzetno izražen, a bit će još i više sa sve ozbiljnijom regulativom koja od organizacija jednostavno zahtijeva sustavno upravljanje informacijskom sigurnošću, kazala je Cerin za Jutarnji list.

Sa zadovoljstvom možemo kazati kako je prva Hrvatsica koja će odlučivati o sigurnosti svijeta rođena u Zadru, gdje je živjela i školovala se do odlaska na fakultet. Djevojačko prezime joj je Nekić.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...