Ograničili prekovremene da se nacija može više seksati

Previše rada utjecalo je na kvalitetu života Japanaca zbog čega su vlasti odlučile uvesti ograničenja u broju prekovremenih sati na poslu.

Skoro polovica bračnih parova u Japanu nije imala seksualne odnose više od mjesec dana, pokazalo je istraživanje u kojemu je sudjelovalo više od 3.000 ljudi u dobi između 16 i 49 godina, piše Metro.

Rekordnih 47,2 posto oženjenih muškaraca i žena reklo je da žive u braku bez seksa, što je 2,6 posto više nego 2014. godine.


– Tendencija brakova bez seksa je znatno povećana, upozorio je šef istraživanja Kunio Kitamura, predstavljajući rezultate. Više od 22 posto ispitanih žena je izjavilo da im je seks problematičan, a više od 35 posto muškaraca kazalo je da su zbog posla preumorni za seks.

Dio njih je kazao i da svoje žene vide kao članove obitelji, a ne seksualne parnere. Određenom broju seksualni život nestao je rođenjem djeteta.

Zbog ovakvih problema i pada kvalitete života Japanaca, vlasti u toj zemlji planiraju ograničiti prekovremeni rad na 60 sati tjedno.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...