Dalmatinci imaju novu najdražu marku automobila – Suzuki!

Kao što ste već mogli i pročitati, nov automobil postat će nužnost ako ova naša Vlada progura svoj “zeleni porez”. Zato su Dalmatinci, mudri kao i uvijek, već su krenuli s kupovinom novih automobila kako bi preduhitrili Marića i ‘harač-kliku’. Ali ne možeš ti čovjeku koji od iz kamena izvuče maslinovo ulje, a od turista 100 eura za noć u garsonjeri prodati bilo što pa nikako ne čudi izbor nove omiljene marke automobila u Dalmaciji. Pogodili ste – to je Suzuki!


I na razini čitave države najprodavaniji brend je u kolovozu bio Suzuki s prodanih 271 automobilom, od ukupno prodanih 2433 automobila, a fascinira upravo statistika za Dalmaciju koja nam kaže da je Suzuki apsolutno poharao ljestvice najprodavanijih automobila te zasjeo na tron u 3 od 4 dalmatinske županije.

Najbolje su se Suzukijevi automobili prodavali u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je od 205 prodanih novih automobila čak 39 bilo iz Suzukija (19,02% tržišnog udjela). Slijedi Zadarska županija s 94 novoprodana automobila od čega 17 Suzukijevih (18,09% tržišnog udjela) pa Šibensko-kninska gdje je od 39 novih automobila 8 bilo Suzukijevih, jednako koliko ih je prodao i Citroen (20,51% tržišnog udjela).

U prevedenome, svaki peti novi automobil na dalmatinskim cestama je Suzuki, a s obzirom na to kakve su dalmatinske ceste jasno je da su Dalmatinci prepoznali kvalitetu i izdržljivost ovih Japanaca koji se prodaju po iznimno primamljivim cijenama, u sklopu raznoraznih aktualnih ponuda.

 

Želite provjeriti zašto se radi o najpopularnijem hrvatskom i dalmatinskom automobilu? Kliknite ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...