Uživajte u sunčanom i toplom vikendu, slijedi promjena vremena

U subotu će biti pretežno ili djelomice sunčano, te u većini krajeva Hrvatske suho, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Na kopnu se očekuju maksimalne dnevne temperatura do 16, a na Jadranu do 19 stupnjeva. Iznadprosječno toplo, te većinom suho vrijeme očekuje se i u nedjelju, a potom slijedi velika promjena

‘Ujutro i prijepodne u nizinama unutrašnjosti magla i niski oblaci. Od sredine dana na sjevernom Jadranu postupno naoblačenje uz mogućnost za mjestimice malo kiše.

Vjetar na kopnu slab, poslijepodne ponegdje umjeren južni i jugoistočni, a na Jadranu će nakon slabe do umjerene bure danju puhati jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 16, na Jadranu između 16 i 19 °C’, glasi vremenska prognoza DHMZ-a za subotu.

U nedjelju će vrijeme biti promijenjivo, ponegdje i pretežno oblačno, ali u većini krajeva još uvijek suho te iznadprosječno toplo.

‘Ujutro u nizinama mjestimice kratkotrajna magla, a u drugom dijelu dana na zapadu zemlje može pasti malo kiše. Vjetar na kopnu slab do umjeren južni i jugoistočni.

Na Jadranu će puhati umjereno i jako, mjestimice olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 7, na Jadranu između 11 i 15 °C. Najviša dnevna od 14 do 19 °C’, javlja DHMZ.

U noći s nedjelje na ponedjeljak kiša će početi padati u mnogim krajevima u zapadnom dijelu Hrvatske, a u Zagrebu se kišno vrijeme očekuje tijekom cijelog idućeg tjedna.

Temperature će bitno pasti – na kopnu se maksimalne dnevne temperature u većini krajeva neće penjati iznad deset stupnjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...