Čelične Magnolije suvremenog američkog pisca Roberta Harlinga u HNK Zadar

U srijedu, 7. veljače s početkom u 20 sati u HNK Zadar ne propustite pogledati predstavu Čelične Magnolije suvremenog američkog pisca, redatelja i dramatičara, Roberta Harlinga u režiji Katje Pegan te u koprodukciji-Gledaliče Koper i Slovensko narodno gledališče Nova Gorica. Kostimografiju za ovu predstavu potpisuje Alan Hranitelj, jedan od najjačih kostimografa današnjice ( izradio kostime kanadskoj svjetskoj senzaciji Cirque du Soleil…) Predstavu izvode vrhunske slovenske glumice: Nataša Tič Ralijan, Maja Nemec, Helena Peršuh, Anja Drnovšek, Mojca Partljič i Lara Jankovič.

Popularno djelo Roberta Harlinga, Čelične magnolije, praizvedeno je 1987. godine na Brodwayu, a mnoga kazališta u svijetu i u Hrvatskoj rado ga i danas postavljaju na scenu. Autor je dramu napisao kao vlastito suočavanje s preranom smrću svoje sestre koja je bolovala od dijabetesa isto kao i junakinja njegove drame Julia Roberts,  koja je za ulogu Shelby u istoimenom  filmu Steel Magnolias osvojila Zlatni globus te je bila po prvi put nominirana za Oscara 1989. godine.

Upoznajte šest snažnih žena kroz njihove zanimljive sudbine prepletene prijateljstvom. One su različitih godišta, društvenih statusa i karakternih osobina, ali se njihove sudbine međusobno isprepliću. Jedna drugu nadahnjuju i pružaju uzajamnu podršku u teškim i prijelomnim životnim situacijama. Radnja se odvija u frizerkom salonu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...