Seline; Sletio s ceste pa usred bijela dana napuhao 2,5 promila alkohola

Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirali 773 vozila i vozača, a poduzeli su 254 represivne mjere. Alkotestiran je 91 vozač od kojih je njih 26 bilo pod utjecajem alkohola, 137 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 3 su vozila bez vozačke dozvole, 5 vozila je zatečeno bez tehničkog pregleda i registracije, 1 vozač nije poštivao prometni znak, 17 je vozilo bez zaštitnog pojasa, 1 vozač je nepropisno pretjecao, 1 je prošao kroz crveno svjetlo, 1 vozač je upravljao u vrijeme zabrane.

Iz prometa je isključeno 37 vozača i 3 vozila. U tom se vremenu dogodila 21 prometna nesreća, u kojima su tri osobe  teže, a deset ih je lakše ozlijeđeno.

U subotu oko 15.30 sati na D-8, u Selinama 56-godišnji vozač upravljajući Renaultom (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,49 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda, vozilom je sletio van kolnika pri čemu je lakše ozlijeđen. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...