Zadarski sud danas odlučuje hoće li se poništiti oslobađajuća presuda Horvatinčiću

Danas će žalbeno vijeće Županijskog suda u Zadru zasjedati o slučaju Tomislava Horvatinčića.

Što sud može napraviti?

Vijeće Županijskog suda u Zadru sada može ukinuti i vratiti na ponovno suđenje oslobađajuću presudu, donesenu na šibenskom sudu u listopadu prošle godine, ili je preinačiti.

Žalba Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku podnesena je prvog dana prosinca prošle godine zbog “bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja”.

U žalbi su, kažu u tom tužiteljstvu, iscrpno analizirani svi žalbeni razlozi i argumenti, kao i državnoodvjetničko stajalište zašto je zaključak suda o nepostojanju odgovornosti okrivljenika pogrešan.

Dvije poginule osobe

Podsjetimo, dvije osobe poginule su u sudaru jedrilice i glisera u moru kod Primoštena, točnije kod otočića Maslinovik. Na oba plovila nalazile su se po dvije osobe. Dvije osobe s glisera, Horvatinčića i prijateljicu spasio je policijski brod, dok se za druge dvije, koje su se nalazile na talijanskoj jedrilici, tragalo oko sat i pol. Bio je to bračni par Salpietro čija djeca se danas zgražaju zbog trakavice oko ubojice njihovih roditelja na hrvatskom sudu.

Tomislav Horvatinčić tada je potvrdio da je upravljao jahtom koja se sudarila s talijanskom jedrilicom, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...