Majka djevojke koju je prebio Daruvarac: “Kad je izašao iz zatvora nazdravljali su i na videozidu puštali snimku premlaćivanja”

Slučaj brutalnog premlaćivanja mlade Zadranke šokirao je cijelu zemlju. Još jedan šok stigao je prije nekoliko dana iz zadarske sudnice, kada je nasilnik Darko Kovačević zvani Daruvarac išetao na slobodu.

“Razočaralo me pravosuđe kojem smo dali četiri mjeseca bez obzira na snimke, na medicinsku dokumentaciju, na Lorenine dvije operacije, treća je u prvom mjesecu. Ne mogu se pomiriti s činjenicom da je on tu vani, a da je nju onako mrcvario i da je slobodan čovjek. Ona kao žrtva mora biti zatvorena u četiri zida i da je potpuno psihički slomljena, a da je on vani, ne mogu… Da je pravosuđe to tako dozvolilo…”, govori Lorenina majka Ana Gurlica za HRT.

“Policija me iznevjerila”

Agonija se nastavlja, a zbog stalnih prijetnji obitelji i svjedocima pod zaštitom su policije. A njima, kaže majka pretučene djevojke, više ne vjeruje:

“Oni su me iznevjerili onu noć. Svi znate da sam ga deset sati tražila sama, da su se svi rugali sa mnom, svi znamo da je Darko povezan s njima, mislim da se to pokazalo i sada”, kaže ogorčena majka.

Obitelj tvrdi da Lorena nije jedina žrtva i da odgađanje sudskog procesa nasilniku ide na ruku. Postoji opasnost da će sa slobode pokušati utjecati na ključne svjedoke.

“Meni je teško da se njega optužuje za teške tjelesne ozljede, a vidi se da je to pokušaj ubojstva. Žrtve koje je on pretukao nemaju ozljede po tijelu, samo po glavi, jednoj je izbio sve zube, drugoj je izrezao lice, jučer se javila cura koja je rekla da će izaći u javnost”, kaže majka pretučene Zadranke.

“To je bio sotonistički čin”

“Ostavili su je 40 minuta da krvari vani, a išli su prati kafić… Ja to ne mogu nazvati nikako drukčije nego sotonistički čin jer nazdravljati i na videozidu puštati snimku kako on nju tuče umjesto muzike, recite – je li to normalno?” pita majka žrtve.

Zbog svih navoda o mogućim propustima i kako bi se umirila javnost u Zadar je u nedjelju neočekivano stigao i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Najavio je izmjene Zakona o kaznenom postupku. Zanima ga i zbog čega predmet nije završen u šest mjeseci.

“Predmet ide dalje, zakazano je novo ročište. Ja mislim da će stvar biti vrlo brzo gotova”, uvjerava ministar.

Foto: HRT

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...