Darku Kovačeviću Daruvarcu smanjena kazna s pet na četiri godine zatvora

Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac smanjena je kazna s pet na četiri godine zatvora za premlaćivanje i prijetnje 18-godišnjoj Zadranki.

Odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu je potvrđena odluka o krivnji Općinskog suda u Zadru, ali umanjena sankcija.

Prihvaćena je djelomično žalba optuženoga i to u dijelu koji se odnosi na izrečenu kaznu zatvora koja je ublažena za ukupno godinu dana za oba kaznena djela.

Razlog je izraženo žaljenje i kajanje te priznanje Darka Kovačevića koji su uzeti kao olakotne okolnosti.

Podsjetimo, općinski sud ga je 10. siječnja nepravomoćno osudio na jedinstvenu petogodišnju zatvorsku kaznu; četiri i pol godine za napad i deset mjeseci za prijetnju. Mjesec dana nakon izricanja presude Kovačević je 10. veljače pušten iz pritvora da na slobodi čeka pravomoćnost presude, budući da je istekao zakonski rok njegova pritvaranja za kazneno djelo za koje je predviđena kazna do pet godina.

On je 13. lipnja 2018. godine pretukao 18- godišnjakinju u jednom zadarskom kafiću nakon čega je optužen za prijetnju i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Posljednjih se mjeseci njegovo ime pojavljivalo u medijima zbog povezanosti s više incidenata, a posljednji u nizu dogodio se u srijedu, kada je Kovačevića, zajedno s dvojicom drugih muškaraca, privela policija zbog tučnjave u zadarskom trgovačkom centru Supernova. Prema prvim neslužbenim informacijama, Kovačević je stajao sa strane i gledao sukob svog prijatelja i drugog muškarca, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...