U Kaznionici Glina zbog ‘afere Daruvarac’ smijenjen upravitelj

Kaznionica Glina se našla na meti ministarstva nakon niza predstavki pravosudnih policajaca koji su se žalili na kolegicu policajku zbog pogodovanja osobama lišenim slobode. Prva prijava datira otprije par godina, a kulminiralo je službenom bilješkom u kojoj je navedeno da je pokušala dostaviti Darku Kovačeviću Daruvarcu paket sa zabranjenim sadržajem.

Radilo se o CD-u sa snimkom privatne zabave, koji je dežurni pravosudni policajac pregledao i prijavio slučaj pošto je kolegica policajka urgirala da preda paket mimo reda. Nakon toga se sumnjalo kako je ista policajka pomogla Željku Kovačeviću da dobije visoke ocjene i suglasnost uprave Kaznionice Glina za uvjetni otpust s kazne zatvora od tri godine i devet mjeseci zatvora za premlaćivanje i prijetnje 18-godišnjakinji u Zadru.

Naime, član njene obitelji je na rukovodećem položaju u Upravi za zatvorski sustav te je to bio jedan od razloga koji su njene kolege navodile kao dokaz da ona može utjecati na status pojedinih zatvorenika. Kovačević je u međuvremenu izašao te je na uvjetnom otpustu do početka listopada kada mu ističe puna zatvorska kazna.

Osim s njim, policajku su povezivali s članom zločinačke organizacije u Splitu gdje je također radila u zatvoru na Bilicama neko vrijeme te s još jednim zatvorenikom s kojim se susrela kada je radila u Zatvoru u Osijeku. On je njeno lice istetovirao na svojim prsima te snimao selfije koje je objavljivao što je također dostavljeno u papirima za ministarstvo.

Navedeno je samo dio razloga zbog kojeg je ministarstvo krenulo u istragu te su Slobodnu Dalmaciju obavijestili o rezultatima.

– U Kaznionici u Glini prema nalogu ministra pravosuđa i uprave 15. ožujka proveden je izvanredni stručni nadzor Ministarstva. Povjerenstvo za provođenje izvanrednog stručnog nadzora, po završetku istog, predložilo je nekoliko mjera koje se odnose poboljšanje organizacije rada, ujednačavanja radnih procesa i opterećenosti službenika, racionalizacije troškova Kaznionice te mjere koje se tiču razrješavanja potencijalnih sukoba kao i uspostave socijalnog dijaloga.

Uz to, dane su mjere u odnosu na unapređenje poslova osiguranja. Službenik imenovan na rukovodeće radno mjesto upravitelja Kaznionice u Glini premješten je, sukladno Zakonu, na novo radno mjesto u drugo kazneno tijelo – naveli su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...