Darku Kovačeviću Daruvarcu odbijena molba za odgodom služenja kazne

Darku Kovačeviću Daruvarcu, koji je “zbog obiteljskih prilika” tražio odgodu služenja četverogodišnje zatvorske kazne, u utorak je molba odbijena.

Sutkinja izvršenja Županijskoga suda u Zadru Dijana Grancarić potvrdila je Hini da je odluku donijela nakon što je od Centra za socijalnu skrb u Zadru primila izvješće o stanju na terenu to jest u obitelji Darka Kovačevića i zaključila da je osuđenikova molba neosnovana.

“Rješenje je odmah poslano osuđeniku i njegovu odvjetniku i u roku tri dana oni se mogu žaliti, a o žalbi će odlučivati Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zadru”, dodala je.

Darko Kovačević Daruvarac proglašen je krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke 13. lipnja prošle godine u Zadru.

Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu na pet godina bezuvjetnog zatvora.

Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

Početkom lipnja Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je Kovačeviću kaznu s pet na četiri godine zatvora. Jednako kao i u prvom stupnju, okolnosti djela su poznate, krivnja je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primjedbe. Kao olakotna okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...