Četiri tehnike koje pomažu da zaspete za samo jednu minutu

Vjerojatno već znate neke trikove za bolji san, kao što je izbjegavanje kofeina ili mobitela prije spavanja. Ali, ako unatoč tome imate problema sa spavanjem, probajte ove tehnike.

Ovo su četiri tehnike koje preporučuju stručnjaci:

1. Opuštanje mišića
Fizička napetost može biti uzrok zašto se noću budni. Kako bi se riješili toga, probajte ovu tehniku opuštanja mišića:

1. Polako zategnite i opustite mišiće
2. Krenite od nožnih prstiju, prema glavi
3. Radite to u intervalima od pet sekundi
4. Završite ovu tehniku zamišljajući sebe u nekom mirnom okružju, poput mirne plaže

2. Paradoksalni trik namjere
Ako ste jedna od onih osoba koja ne može zaspati jer se previše brine oko toga, probajte ovaj trik: mislite da morate ostati budni. Možda zvuči nelogično, ali zapravo pomaže da lakše zaspite jer smanjuje anksioznost i čak opušta um, piše 24sata.

3. Smoothie za laku noć
Ako često posegnete za grickalicom prije spavanja, vrijeme je da zaboravite tu naviku jer ono što pojedemo prije spavanja može jako utjecati na spavanje.Zato, umjesto uobičajene večere, napravite ovaj smoothie sa sljedećim sastojcima:

Niskokalorično bademovo mlijeko
Grčki jogurt, nemasni
Smrznute trešnje
Cimet

4. Konstruktivna tehnika zabrinutosti
Ako vam se puno stvari ‘mota’ po glavi, to će vas definitivno držati budnima. Umjesto da brige zadržavate u glavi, zapišite ih. U jednu bilježnicu možete zapisati i rješenja trenutnih problema. Uz pomoć ovog trika, vrlo brzo ćete se opustiti i lakše zaspati.

Sve tehnike za cilj imaju postizanje osjećaja opuštenosti. Taj osjećaj omogućuje bolji san. Često ga je teško postići, ali jednom kada savladate tehnike uklanjanja stresa, spavat ćete poput malih beba, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...