Pravo gay parova na udomiteljstvo; Glasovac: “Ovo je dobar put za državu”

Saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac izrazila je zadovoljstvo odlukom Ustavog suda u kojoj je zaključio da su sudovi i nadležna tijela dužna svima pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u ‘javnoj usluzi udomljavanja’.

Glasovac je podsjetila da je zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o udomiteljstvu SDP uz potporu 33 zastupnika podnio prije godinu dana kako bi se izbjegla diskriminacija osoba koje žive u formalnom i neformalnom životnom partnerstvu.

“Ova odluka pokazuje da ima smisla upozoravati na nepravdu i boriti se za ljudska prava i dostojanstven život svakog građanina”, rekla je.

Ocijenila je da je ovo velika pobjeda i veliki dan za ljudska prava jer je Ustavni sud utvrdio da država mora svim osobama pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u javnoj usluzi udomljavanja.

“Ovo je dobar put za državu, ali i ozbiljna poruka Vladi: ‘Ne igrajte se Ustavom Republike Hrvatske, ne igrajte se s ljudskim pravima, niste iznad Ustava i zakona nego ste ih dužni prvi poštivati i štititi, a ne da vas drugi moraju upozoravati i skretati na pravi put'”, rekla je Glasovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...