Na slobodu puštena Zadranka kod koje je pronađena droga vrijedna 28 tisuća kuna

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru danas je privedena državljanka Republike Hrvatske (53 godine), radi postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe droge iz čl.190.st.2. Kaznenog zakona.

Na održanom ročištu je potvrđeno postojanje osnovane sumnje na počinjenje spomenutog kaznenog djela, no, nisu dokazane osobite okolnosti koje bi upućivale na opasnost ponavljanja istovrsne kriminalne aktivnosti, kako je to propisano čl.123.st.1.t.3. Zakona o kaznenom postupku, pa je prijedlog glede određivanja mjere istražnog zatvora državnog odvjetnika odbijen.

Protiv navedene odluke državni odvjetnik ima pravo žalbe u roku od 24 sata, a o eventualnoj žalbi odluku će donijeti vijeće u roku od 28 sati, priopćio je Marijan Bitanga, v. d. predsjednika Županijskog suda u Zadru.

Podsjetimo, u sklopu kriminalističkog istraživanja kod 53-godišnjakinje je pronađeno sveukupno 16 PVC vrećica droge heroin težine 70.7 grama, jedna PVC vrećica droge kokain težine 0.2 grama, jedna vrećica droge hašiš težine 0.3 grama, digitalna vaga namijenjena preciznom vaganju droge te novčani iznos od 9.300 kuna i 105 EUR-a za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge. Droga i vaga, kao i novčani iznos su joj oduzete, a ulična vrijednost zaplijenjene droge se procjenjuje na iznos oko 28.000 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...