sabor

U NO Fine imenovana zadarska HDZ-ova saborska zastupnica Grozdana Perić

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Hrvatski sabor u petak je odradio niz imenovanja, među kojima i imenovanja u nadzorne odbore Fine i HBOR-a.

Za članicu Nadzornog odbora Fine imenovao je Grozdanu Perić (HDZ), a mandat je prestao Antunu Klimanu (HDZ).

Članovima Nadzornog odbora HBOR-a imenovao je Žarka Tušeka (HDZ), Predraga Štromara (HNS), Sinišu Hajdaša Dončića (SDP), a za zamjenice članova HDZ-ove Grozdanu Perić i Branku Juričev – Martinčev te SDP-ovu Sanju Radolović.

Suglasio se s prijedlogom svog Odbora za pravosuđe i u Državno odvjetničko vijeće (DOV) iz reda zastupnika imenovao Zlatka Hasanbegovića i Erminu Lekaj Prljaskaj, a u Državno sudbeno vijeće (DSV) Arsena Bauka (SDP) i Dražena Bošnjakovića (HDZ).

Za predsjednika Državnog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda imenovao je Darka Sobotu, a za članove HDZ-ove Anamariju Blažević, Gorana Ivanovića i Ivana Budalića, SDP-ova Nikšu Vukasa, Željka Sačića (HS) i  Vilija Matulu (ZLB).

Za članove Savjeta za robne zalihe iz reda zastupnika izabrao je Antu Sanadera (HDZ), Anju Šimpragu (SDSS) i Milana Vrkljana (DP).

Predsjednikom Nacionalnog vijeća za vode imenovao je Tomislava Klarića (HDZ), a članovima HDZ-ove Antu Bačića, Stipana Šašlina, Ivana Radića i zastupnika manjina Vladimira Bileka.

Predsjednicom Odbora nagrade Ivan Filipović, Sabor je imenovao Vesnu Bedeković, a članom Savjeta JU Spomen-područja Jasenovac Krešimira Ačkara (HDZ).

Sabor je time zaključio prvu redovnu jesensku sjednicu, novu počinje 4. studenoga ‘aktualnim prijepodnevom’.

Ostavi komentar koristeći Facebook