Žuvela: “U Zadru sam osvojio više glasova od Dukića, to je poruka HDZ-u da se više ne igraju sa sudbinom malih ljudi”

Do 22 sata Državno izborno povjerenstvo obradilo je podatke sa svih biračkih mjesta u Zadarskoj županiji.

Božidar Longin osvojio je 26.310 glasova, a nezavisni Ivica Žuvela 24.861 glas.

Oštar protukandidat vladajućem HDZ-u na početku je zahvalio svojim biračima i čestitao starom novom županu.

Zahvalio bih svim glasačima koji su zaokružili moje ime i jedno veliko, ogromno hvala mom timu koji je okupljen na temelju ljudske, humane empatije i želje da nešto napravimo za našu županiju. Čestitam protukandidatu Longinu. Ovi izbori šalju jaku poruku. Teško je govoriti o demokraciji kada imate toliki broj ljudi koji na dan izbora ostanu kući i to me osobno žalosti. No, ono što sam želio reći je kada imate no name kandidata, koji iza sebe nema stranku i koji je sakupio ekipu entuzijasta, onda je ovo maestralan rezultat, napravili smo čudo. O ovome bismo mogli pisati knjige. Naime, u gradu Zadru sam dobio više glasova nego gradonačelnik Dukić, što HDZ-u šalje snažnu poruku da se više ne igraju sa sudbinom malih ljudi, kao što su konkretno napravili sa mnom. U iduće četiri godine ja ću biti glas malih ljudi. Nećemo proći nezapaženo. Politika u ovoj županiji više nikada neće biti ista. Ono što ja ne želim jest da se čovjek dijeli po stranačkoj iskaznici nego po sposobnosti, kazao je Žuvala.

Upitan je, s obzirom na zavidne rezultate na području samog grada, žali li što se nije kandidirao za funkciju gradonačelnika, a ne župana.

Nisam se kandidirao zbog fotelje. Ne zanima me biti ni gradonačelnik ni pročelnik. Kandidirao sam se radi programa, a ono što mene konkretno zanima je poboljšanje zdravstvenog sustava. Ja ne idem tamo gdje bih imao korist, već tamo gdje mislim da mogu pomoći, zaključio je Žuvela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...