Žuvela: “U Zadru sam osvojio više glasova od Dukića, to je poruka HDZ-u da se više ne igraju sa sudbinom malih ljudi”

Do 22 sata Državno izborno povjerenstvo obradilo je podatke sa svih biračkih mjesta u Zadarskoj županiji.

Božidar Longin osvojio je 26.310 glasova, a nezavisni Ivica Žuvela 24.861 glas.

Oštar protukandidat vladajućem HDZ-u na početku je zahvalio svojim biračima i čestitao starom novom županu.

Zahvalio bih svim glasačima koji su zaokružili moje ime i jedno veliko, ogromno hvala mom timu koji je okupljen na temelju ljudske, humane empatije i želje da nešto napravimo za našu županiju. Čestitam protukandidatu Longinu. Ovi izbori šalju jaku poruku. Teško je govoriti o demokraciji kada imate toliki broj ljudi koji na dan izbora ostanu kući i to me osobno žalosti. No, ono što sam želio reći je kada imate no name kandidata, koji iza sebe nema stranku i koji je sakupio ekipu entuzijasta, onda je ovo maestralan rezultat, napravili smo čudo. O ovome bismo mogli pisati knjige. Naime, u gradu Zadru sam dobio više glasova nego gradonačelnik Dukić, što HDZ-u šalje snažnu poruku da se više ne igraju sa sudbinom malih ljudi, kao što su konkretno napravili sa mnom. U iduće četiri godine ja ću biti glas malih ljudi. Nećemo proći nezapaženo. Politika u ovoj županiji više nikada neće biti ista. Ono što ja ne želim jest da se čovjek dijeli po stranačkoj iskaznici nego po sposobnosti, kazao je Žuvala.

Upitan je, s obzirom na zavidne rezultate na području samog grada, žali li što se nije kandidirao za funkciju gradonačelnika, a ne župana.

Nisam se kandidirao zbog fotelje. Ne zanima me biti ni gradonačelnik ni pročelnik. Kandidirao sam se radi programa, a ono što mene konkretno zanima je poboljšanje zdravstvenog sustava. Ja ne idem tamo gdje bih imao korist, već tamo gdje mislim da mogu pomoći, zaključio je Žuvela.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...