Cestitka_Uskrs

Korona nam uzima još jedno veselje; ODGOĐENA Noć punog miseca na zadarskoj rivi: “Nadamo se da ćemo se vidjeti dogodine”

Zadar ostaje bez još jedne manifestacije koja nam je tradicionalno obilježavala ljeto. Neće biti šušura ni dobre, domaće spize na rivi – jer Noći punog miseca, javljaju organizatori, neće biti.

Obavještavamo vas kako je organizator, Društvo Propela Zadar odlučilo kako neće organizirati manifestaciju “Noć punog miseca” koja je bila planirana za četvrtak, petak i subotu, 22., 23. i 24. srpnja 2021. godine. Razlog neodržavanja manifestacije je nestabilna epidemiološka situacija. Nadamo se da ćemo se vidjeti na Rivi sljedećeg ljeta, na idućoj Noći punog miseca, poručuju.

Noć punog miseca je manifestacija koja promovira tradiciju, povijest, kulturu, običaje i gastronomiju zadarskog kraja. Festival je to hrane, kulture, tradicije i običaja zadarskih otoka, priobalja i zaleđa. Tradicionalni je to festival kulture, hrane i običaja naše županije. Na Noć punog miseca tradicionalno se gasi javna rasvjeta, a rivu obasjava svjetlost baklji i svijeća. Štandovi nude raznolika tradicionalna jela, brodovi se pretvarati u ploveće štandove, a srce grada odzvanja u klapskoj pismi i plesu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...