Dina Levačić u humanitarnoj akciji pliva od Vira do Ista, otoka na kojem se zaljubila u more i prvi put skočila u dubine bez straha

Za desetak dana, 13. ili 14. kolovoza Dina će odraditi humanitarni maraton od Vira do Ista, dionicu dugu 27 kilometara, javlja Dalmatinski portal.

U suradnji s Vatrogasnom postrojbom grada Splita pokrenuta je akcija ‘Srcem za male heroje’ kako bi se Odjelu neonatologije KBC-a Split omogućila kupnja posebnog uređaja.

“Za mene je ova sezona obilježena koronavirusom, kao i za većinu sportaša. Poljud je za mene uvijek bio otvoren. Trenirala sam bez većih problema. Planirala sam pokušati preplivati Gibraltarski tjesnac, ali Španjolska i Maroko nisu u najboljoj situaciji. Nadam se da će se do desetog mjeseca otvoriti mogućnost za to”, rekla je Levačić, a zatim otkrila svoj najnoviji cilj.

“Idući vikend ću plivati dionicu od Vira do Ista. Moj pokojni dida Stipe je s otoka Ista. To je mjesto na kojem sam naučila plivati, zaljubila se u more, prvi put skočila u dubine bez straha. To je otok koji je zaslužan da bez straha plivam u svjetskim oceanima”, otkrila je mlada maratonka.

U ime Vatrogasne postrojbe grada Splita Mateo Štrljić otkrio je kako se rodila ideja o ovoj humanitarnoj akciji.

“Pričom u vatrogasnom domu došli smo na ideju da organiziramo humanitarnu akciju. Dosta nas je prošlo taj odjel sa svojom djecom i tako se rodila ideja. Stupili smo u kontakt s doktoricom Marijom Bucat i došli smo do saznanja da im treba uređaj za terapiju dušikovim monoksidom što olakšava disanje tek rođenoj djeci. Takav uređaj postoji na pedijatriji, ali je potreban odmah nakon poroda. Uređaj košta 250.000, a mi smo raznim donacijama došli od dvije trećine tog iznosa. Zahvaljujemo što se i Dina uključila u akciju”, rekao je i dodao kako se nada da će se prikupiti traženi iznos.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...