BRAVO! Dina Levačić preplivala False Bay u Južnoj Africi za 11 sati i 39 minuta

Iza proslavljene daljinske plivačice Dine Levačić, koja porijeklo vuče s otoka Ista, još je jedan uspjeh – upravo je preplivala False Bay u Južnoj Africi u dužini do 33 kilometra. Za to joj je, u vrlo teškim uvjetima, trebalo 11:39:23 sati.

False Bay nazvan je i “Lažni zaljev” jer su moreplovci rt Hangklip mijenjali za rt Point, što je rezultiralo mnogim brodolomima unutar zaljeva. False Bay je najveći prirodni zaljev u Južnoj Africi i jedan od najvećih u svijetu sa površinom oko 1000 km2.

Postoji niz službenih plivačkih ruta na ovoj lokaciji od kojih je najhrabriji solo prelazak False Baya od Rooi Elsa do Miller’s Pointa ili od Miller’s Pointa do Rooi Elsa.

Poteškoće plivanja mogu se pripisati jakim vjetrovima, hladnim morem, te činjenici da je False Bay imao jednu od većih populacija bijelih morskih psina u svijetu. Međutim zbog pojave orka i opadanja pojavljivanja velikih bijelih morskih psina, došlo je do porasta interesa za preplivavanjem među plivačima, napisali su na Dininoj stranici uoči preplivavanja.

No, unatoč uvjetima, Dina je i ovaj pothvat odradila odlično i zabilježila još jednu “kvačicu” na još jednu preplivanu lokaciju.

Podsjetimo na njezine pothvate u 2023. godini – preplivavanje Cookovog prolaza, Galway baya, Fastnet Rocka, Bristolskog kanala (zaljeva), a ujedno je i najmlađa plivačica koja je preplivala sedam legendarnih svjetskih tjesnaca (“Oceanovih 7”).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...