PRIPREME ZA NOVU SEZONU U Sonik Puntamiku iz Ukrajine stiže novo ime, Jošić: “Moguće je da ćemo se okrenuti Alpe-Adria ligi”

Košarkaši Sonik Puntamike danas su krenuli sa pripremama za novu HT Premijer ligu koja kreće 18. rujna. Okupljanje je bilo u dvorani Jazine,  a od novih pojačanja stigli su bivši igrač Puntamike branič Petar Marić (33), koji je pristigao iz Zaboka. Novo lice je  i  Sinjanin Gabriel Marić (21), krilni igrač, također prošlogodišnji član Zaboka. Zeleni dres u novoj sezoni nosit će i Marko Jurič, 22-godišnji organizator igre koji je stigao iz zagrebačkog Dinama. Predsjednik kluba Mirko Jošić očekuje dobre rezultate i u novoj sezoni .

-Sezona koja je pred nama je izazovna, ne bi se vraćao na prošlu sezonu gdje smo napravili odličan rezultat, osvojivši peto mjesto u prvenstvu Hrvatske. Cilj je uvijek isti kao i svake godine,  a to je ostanak u ligi, sve preko toga bit će odličan rezultat. Roster smo definirali gotovo do kraja, nadam se da će nas poslužiti zdravlje prije svega, da neće biti zaraženih koronavirusom kao prošle sezone i da ćemo u Jazinama moći igrati pred gledateljima. Promijenio se sustav natjecanja u domaćem prvenstvu, igra se dvokružno, zadnji će ispasti, predzadnji ide u kvalifikacije, prva dva kluba iz Lige za ostanak će se priključiti najboljoj šestorici klubova iz Lige za prvaka. Odluka kluba je da ne igramo regionalnu ABA ligu 2 za koju smo bili dobili pozivnicu, moguće je da se okrenemo drugom natjecanju, radi se o Alpe-Adria ligi koja je privatna, još nije definirano da li će sistem natjecanja biti ligaški ili baloni. Još razmatramo mogućnost igranja u toj ligi,  kad dobijemo cijelu sliku kako bi to trebalo izgledati, donijet ćemo odluku. Od prošle sezone u momčadi su Filip Jošić, Dino Palčić, Marino Šarlija, Ante Gospić, Dominik Zelanto, a imat ćemo i jedno novo ime koje će stići do petka, radi se o  jednom Ukrajincu, vidjet ćete ga u petak ujutro na treningu. Prvoj momčadi će biti priključeni i mladići Pavin i Brajčić, zatim Manojlović i Ninčević, danas ćemo obaviti razgovor i sa Teom Petanijem i vidjeti hoće li i on biti dio momčadi. U prvom tjednu priprema igrači Sonik Puntamike će raditi na kondicijskoj pripremi, za koju je zadužen Jure Šango, nakon toga momčad će raditi na taktičkim detaljima.

Inače, prvi trener Stipe Kuliš je sa mladom reprezentacijom i vraća se  do 23. kolovoza, momčad će do njegovog dolaska voditi pomoćni treneri Roko Jurlina i Jakov Vladović, prve prijateljske utakmice predviđene su krajem mjeseca. Puntamičani su izgubili glavnog sponzora Sonik koji se sjedinio sa Studencem, predsjednik Jošić dodao je kako će za sada zadržati ime Sonik, dok će na dresu stajati samo natpis Puntamika, dok se ne nađe ime novog sponzora, kojeg je prema njegovu mišljenju u ovim vremenima teško naći.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...