Capak: “Recite kirurgu da ne mora nositi masku nad vašim otvorenim tijelom”

Čelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović i šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na press konferenciji Stožera komentirali su nošenje maski u školama.

“Želio bih razjasniti, stožeri nisu ti koji donose preporuke kada Nacionalni stožer donese odluku, mora biti utemeljeno da epidemiološkoj struci. Nikad nismo donijeli odluku koja nije bila potkrijepljena mišljenjem struke. Vidimo da se donose odluke koje nemaju utemeljenje… Potražimo odluke kod struke, a ne lokalne politike, poručio je šef Nacionalnog stožera Davor Božinović, prenosi N1.

Capak je rekao da su htjeli spriječiti situaciju da kad jedan učenik oboli čitav razred ide u samoizolaciju jer je važno da se škola odvija u školi.

“Smatramo da ta mjera smanjuje mogućnost da cijeli razred završi u samoizolaciji. Štitimo to da djeca dolaze u školu. Dali smo mogućnost da tamo gdje je dobra epidemiološka situacija dobra, lokalno se može donijeti odluka”, kaže Capak.

“Tko kaže da maska ne štiti – pozivam ga da kirurgu na operaciji kaže da nad njegovim otvorenim abdomenom ne treba imati masku”, poručio je Capak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...