U ličkom dijelu Zadarske županije pokrenuta proizvodnja obuće branda “Kalliopi”

Kroz program „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza l“ Održivo društvo (ODP) iz Gračaca provodi projekt pod nazivom „Održivim društvom do unapređenja i razvoja zajednice“ u sklopu kojeg ODP počinje poslovati prema načelima društvenog poduzetništva.

Kao odgovor na probleme u zajednici: nezaposlenost, neravnomjeran razvoj, socijalna isključenost, siromaštvo i dr., ODP osnovalo je svoj brand „Kalliopi“.

Ukoliko ste u potrazi za kvalitetnim, a ujedno i trendy modelom, obuća Kalliopi pravo je rješenje.

Ovaj novi hrvatski proizvođač pokrenuo je proizvodnju u Lici (Općina Gračac) te radi na zaposlenju što većeg broja stanovnika zajednice iz koje stanovništvo već dugi niz godina masovno iseljava. Kalliopi tim počeo je na ljeto 2020. (sami početak pojave korone u RH) osmišljavati nove modele, izrađivati kvalitetnu obuću i brojati niz zadovoljnih kupaca. Također Kalliopi surađuje sa ustanovama kao što su vrtići, starački domovi i ostale razne ustanove kojima je potrebna kvalitetna radna obuća (papuče) za zaposlenike.

Njihove proizvode ističe: prava prirodna koža, kvalitetni materijali, prihvatljive cijene, samostalni odabir boje/uzorka kože i naravno, ručni rad vrijednih žena koje se bore za opstanak u ruralnoj sredini.

Razdoblje provedbe projekta: ožujak, 2021. god. – ožujak 2023. god.

Vrijednost projekta: 993.000,00 HRK (Projekt je sufinanciran iz proračuna Europske Unije (ESF) u iznosu od 844.000,00 HRK i iz državnog proračuna u iznosu od 149.000,00 HRK). Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...