Vučetić najavio rat s Poreznom i Državnim inspektoratom: “Pozivamo ljude koji se boje da nam se jave, bit ćemo njihov glas”

-Sazvali smo ovu konferenciju kako bismo javnosti objasnili kako funkcionira Porezna uprava i Državni inspektorat. Došli smo u situaciju da nakupine paralelnog političkog sustava odlučuju o sudbini poreznika, obrtnika, poštenih građana koji pokušavaju funkcionirati u ovim kriznim vremenima. Moramo javnosti ukazati na kakav monstruozni način funkcionira Državni inspektorat i Porezna uprava, rekao je danas predsjednik udruge Vir bez podjela, Frane Vučetić na konferenciji za medije održanoj ispred zgrade Porezne.

-Proteklih tjedana bile su aktualne smjene koje su se tamo događale. Te ostavke nisu slijedile zbog umora, zasićenja, nego zato jer su osobe, koje su svoj posao trebale odrađivati časno, uhvaćene s rukama u pekmezu. Osobe koje su bile predodređene da vrše inspekcijske nadzore po županiji su radile sve da ne rade ništa. S njima smo se susreli jer smo otkrili skandalozne stvari, npr. zaposlenici koji su u općinskom sustavu rade za privatna trgovačka društva. Kad smo upitali kako je to moguće i sami smo postali predmetom razno raznih inspekcija. Kako u Poreznoj upravi tako se i u Državnom inspektoratu smatraju nedodirljivima. Tu gospodu ne zanimaju stotine milijuna kuna izvučene na državnom, lokalnom i županijskom nivou. Od privatnih i poštenih poduzetnika i obrtnika žele stvoriti sliku da su svi kriminalci, dok za javni novac ne žele odrađivati svoj posao, upozorio je Vučetić.

-Što se tiče gospode iz inspektorata, riječ je o gospodinu Anti Fuzulu i Polegubiću. Preko deset godina su radili nadzore u trgovačkim društvima Općine Vir, nikad ništa utvrdili nisu. Došli smo do glavnog državnog inspektora i ukazali na te stvari, na teren izađu drugi inspektori i utvrde sve ono na što smo mi godinama ukazivali, istaknuo je Vučetić dodajući kako spomenute osobe uživaju medijsku zaštitu.

-Deseci milijuna kuna se troše na pojedine medije, pa neka se građani upitaju zašto njihova djeca nemaju vrtiće, ambulante, škole? Jer je dio novaca završio kod piskarala koja piskaraju da je Ante Fuzul Don Quijote. On je jedna institucionalna nakupina štetna za ovu državu zajedno sa Ivom Dunatov, Polegubićem i ostalima koji se neće skrivati iza Porezne. Idemo s imenima i prezimenima i konkretnim predmetima. Milijarde su nestale, a privatne poduzetnike se reketari, poručio je Vučetić koji kaže, ništa neće raditi kako bi se 24 sata dnevno mogao baviti razotkrivanjem u Poreznoj i inspektoratu.

-Pozivam ljude koji imaju probleme i koji se boje, neka se jave, mi ćemo biti njihov glas i zauzeti se za njihove probleme. Ako imaju dokumentaciju koja nekog inkriminira, spremni smo to i platiti. Borit ćemo se za njih. Svaki tjedan ćemo ispred Porezne uprave imati tiskovnu konferenciju, a sljedeći put ćemo konkretno o imenima, prezimenima i predmetima. Jednom netko mora ovaj nakaradni sustav prokazati jer ova Porezna je uništila tisuće ljudskih sudbina koji se nisu mogli othrvati institucionalnom reketu. Ovo je danas samo mali uvod da javnosti pokažemo da smo se tek počeli baviti s njima. Ovo su štetne osobe koje su od ove države napravili da smo u rangu s Bugarskom. Mi se ne damo zastrašiti i ne mogu nas kupiti, rekao je Vučetić i na novinarsko pitanje tko su mediji koje je spomenuo u kontekstu reketarenja javnim novcem odgovorio:

-Što se tiče novinara, Predrag Opačić i Ivica Nevešćanin kažu da mi vršimo mobbing nad državnim institucijama zato jer ukazujemo na to da netko nije radio svoj posao, a ta gospoda prodaju remitendu i direktno su involvirani u proračun općinskih samouprava u Zadarskoj županiji, u pitanju su milijunski iznosi. To su medijski reketari koji stvaraju javno mnijenje koje odgovara njihovim plaćenicima. Doći ćemo mi i do njih ispred Slobodne Dalmacije s izlistajem milijunskih novaca koje su uzeli iz Vira u zadnjih deset godina, poručio je Vučetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...