Vučetić: “Škara bi mogao zamijeniti Šipek ili Marušić, to je taj kadar zaštitnika institucionalnog kriminala”

Udruga Vir bez podjela održala je ispred zgrade Trgovačkog suda u Zadru konferenciju za medije na kojoj su govorili na temu institucionaliziranog kriminala i njihovih predstavnika. U fokusu im je Ivica Škara, koji, tvrde, svojim postupcima štiti kriminalni kraken u Zadru i Zadarskoj županiji.
Branko Katić, vijećnik u Skupštini Zadarske županije novinarima je na uvid dao dokumente.

Iz njih se vidi kako je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru aktivno sudjelovalo u zaštiti kriminalaca, napomenuli su.

Danas prilažem dva dokumenta. To je prijedlog za izručivanje i popis predmeta za izručivanjem. Na popisu premeta za izručivanje nema popisa predmeta iz 1997. godine koji se odnose na krađu izbora. Navedeni gospodin je u međuvremenu i napredovao i to dovoljno govori o sustavu vrijednosti koji vlada u tim krugovima. Radi se o nestručnoj osobi, neznalici, kazao je Katić.

Frane Vučetić, predsjednik udruge Vir bez podjela je nadodao:

O Ivici Škari ne treba previše govoriti, gospodin Katić je pogodio u bit. Nestručna osoba koja je zaštitnik određenih skupina o čemu smo i do sada govorili, a što je razlog za njegovo napredovanje. Pošto se dobro uklapa u profil državnog odvjetništva na nivou cijele države možda ne bi bilo loše da zamijeni gospođu Šipek ili Marušić, jer to je taj kadar, oni tako funkcioniraju. Zaštitnici su institucionalnog kriminala. Mogu samo zaključiti s riječima kakvi državni odvjetnici, takva nam je i država. Ja ću također govoriti o osobama kojima je Ivica Škara otrčao u zagrljaj poslije zadnje tiskovne konferencije, a to je Ivica Nevešćanin. Osoba koja je putovala od Washingtona do Tokija na račun poreznih obveznik, koja je sa zadarskim gradonačelnikom trčala i u Split kod određenih poduzetnika, direktan korisnik općinskih i državnih novaca, kazao je, između ostalog, Vučetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...