Zadar do ožujka dobiva dežurnog stomatologa, javilo ih se 18; Žuvela: “Hitni slučajevi neće se naplaćivati”

Ako baš nemate sreće, zub će vas zaboljeti u nedjelju kada ne radite ili na praznik. Ako ste iz Zadra onda imate dodatan problem, jer neće vas imati tko liječiti. Problem je ovo s kojim se peti grad po veličini u Hrvatskoj bori već dugi niz godina.

Napokon, zalaganjem županijskog vijećnika Ive Žuvele ulazimo u 21 stoljeće. Za rješavanje bolova i patnje zbog zubobolje više nećemo morati čekati ponedjeljak.

Amandman je usvojen i imat ćemo dežurnog stomatologa. Odlučili smo se za nedjelju i blagdane, jer mnogi stomatolozi rade subotom i primaju hitnoće u svojim ordinacijama.
Sada smo u fazi sklapanja ugovora za svakog stomatologa koji se javio na javni poziv, kaže županijski vijećnik Ivo Žuvela.

Već sada se javilo njih 18.

Za početak je to odlično. Rješavamo formalnosti i vjerujem da ćemo najkasnije početkom ožujka imati dežurnog stomatologa. Oni će raditi u svojim ambulantama, na stranicama Doma zdravlja i Zadarske županije objavit ćemo tko je dežuran i njegov broj mobitela. Neće morati cijelo vrijeme biti u ambulanti, ali stavit ćemo jednu klauzulu kojom ćemo uvjetovati da stalno budu dostupni na mobitel i da od poziva pacijenta u roku od 15, 20 minuta dođu u ambulantu. Sve što je hitnoća neće se naplaćivati. Troškove snosi Županija. No, ako pacijent želi primjerice promijeniti plombu koja po difoltu ne spada u hitni slučaj, moći će to napraviti po cjeniku ambulante, kaže nam Žuvela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...