TikTok ne želi da ga se uspoređuje s Facebookom

Budući da su Facebook i TikTok „glavne face“ u svijetu društvenih mreža, prosječni ih korisnici, unatoč brojnim razlikama, često uspoređuju. Toga je, naime, svjestan i Blake Chandlee, predsjednik za globalna poslovna rješenja TikToka, koji je jasno istaknuo razlike između dvije platforme.

„Facebook je društvena platforma. Izgradili su sve svoje algoritme na temelju društvenog grafa. To je njihova temeljna kompetencija. Naša nije. Mi smo platforma za zabavu, to je ogromna razlika“, objasnio je Chandlee u razgovoru za CNBC.

Chandlee je, inače, proveo 12 godina u Facebooku prije nego što se 2019. godine pridružio TikToku. Budući da ima iskustva rada na obje platformu, poručio je Facebooku da će vjerojatno upasti u probleme ako pokuša kopirati kinesku društvenu mrežu te na koncu pružiti korisnicima lošije iskustvo.

Trenutnu je situaciju usporedio s onom kada je Google stvarao platformu Google+, rekavši da su u Facebooku tada imali „ratne sobe“.

„Svi su tada bili zabrinuti, međutim, s vremenom je postalo jasno da će Google+ propasti, jer je Googleova glavna vrijednost bila pretraživanje, dok je Facebook bio zaista dobar u društvenim aspektima“, napomenuo je Chandlee.

Istaknuo je kako TikTok pruža korisnicima jedinstveno iskustvo i da se ono jednostavno nikada neće moći pronaći na Facebooku, osim ako u potpunosti ne odustanu od svojih društvenih vrijednosti, što, kako smatra Chandlee, vjerojatno neće učiniti, piše Bug.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...