Enio: “Užasna betonizacija po gradu ne ostavlja ni 5 posto zelene površine! Tražim da se naplaćuju kazne, dobro ćemo napuniti proračun!”

Na sjednici Gradskog vijeća za govornicu je izašao Enio Meštrović poručivši kako neće dozvoliti realizaciju ni jednog projekta predloženog od strane izvršne vlasti, dok god se ne ispoštuje obećanje o transparentnosti, točnije vidljivom trošenju novca poreznih obveznika.

Prije godinu dana izglasali smo aplikaciju vezanu uz trošenje javnog gradskog novca, kako bi se znalo gdje ide svaka kuna iz ovoga grada, pa pitam odgovorne zbog čega to nije napravljeno? Imali smo i ponude koje su mogle biti prihvaćene. Zbog čega nešto što je izglasano na ovom Gradskom vijeću ostaje zanemareno od strane izvršne vlasti? Ja sam malo i radikalan čovjek, pa ću postaviti uvjet. Dok god se ovo ne ispoštuje, ja nema šanse da ću dopustiti da ijedan projekt od izvršne gradske vlasti prođe, kazao je Meštović.

Progovorio je i o hiper izgradnji, betonizaciji, bagerizaciji i komercijalizaciji javnog prostora.

Tražim da se oformi tim – gradska inspekcija za pregled činjeničnog stanja na terenu nakon izdavanja uporabne dozvole! Gledam užasnu betonizaciju po gradu, ne poštuje se ni onaj minimum od 20 posto zelene površine. Nema je ni 5 posto! Tražim da inspekcijski tim ide po terenu, tražiti nepravilnosti i proslijediti ih nadležnim institucijama, a kako bi se plaćale kazne. Kazne, kako stvari stoje na terenu, itekako mogu donijeti plus u gradskom proračunu. A ako netko želi uzimati novac ispod stola, ostat ćemo na istim ovim postavkama na kojima smo sada, kazao je Meštrović.

Dukić, koji od početka nije sudjelovao na samoj sjednici, poručio je kako će na sva vijećnička pitanja stići odgovori.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...