Vikend u znaku Sajma Luka i igara na vidikovcu Kamenjak

24. i 25. rujna  od 15-21 h na vidikovcu Kamenjak u Parku prirode Vransko jezero održat će se  Sajam lokalnih poljoprivrednih proizvoda “Luka i igara”.

Cilj Sajma je ostvariti što bolju komunikaciju i povezivanje Parka prirode s lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, promovirati tradicijsku kulturnu baštinu područja te popularizirati i plasirati lokalne proizvode među domaće i strane posjetitelje.

U okviru projekta „Jezero bez plastike“, sufinanciranog sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na Sajmu će se održati 6 edukativnih radionica za posjetitelje i lokalnu zajednicu na temu smanjenja otpada. Uz mnoštvo izlagača i raznolikih domaćih proizvoda, pripremili smo i zanimljiv program za oba dana.

Subota, 24. rujna

11:00-14:00 Radionica izrade biljnih namaza, sireva, kakaa i prirodnih slatkiša uz zakusku.

15:00 Početak Sajma

15:30-17:00 Radionica izrade prirodnog plastelina i kinetičkog pijeska.

17:00-18:00 Natjecanje u povlačenju konopa. Snage će odmjeriti kršni momci iz dva tima: Udruge konopaša Škabrnja i Udruge Vranski konopaši. Pjesmom i plesom zabavit će vas mali i veliki članovi KUD-a Sveti Ante iz Draga

Nedjelja, 25.09.

11:00-14:00 Radionica izrade sapuna i deterdženata

15:00 Početak sajma

15:30-17:00 Radionica izrade kozmetike

Od 15:30 sati članovi Zavičajnog kluba Janko Mitrović iz Zelengrada spremat će i ispod peke peći prisnac, omiljeni autohtoni specijalitet Ravnih kotara i Bukovice. Ne propustite priliku za degustaciju!  Pjesmom će vas zabaviti Muška pjevačka skupina Zavičaj,   a svi ljubitelji zavičajnog izričaja uživat će u predstavi i pjesmama Udruge za očuvanje tradicijske kulture i običaja „Lički divani“. U tradicijskim igrama, alki u karijoli i utrci nošenja jaja u žlici, uz puno smijeha zabavit će se svi uzrasti!

Edukativne radionice na temu smanjenja otpada će voditi Anamarija Prgomet iz Udruge za promicanje životnog stila bez otpada „Zero waste Croatia“. Broj sudionika na pojedinoj radionici je ograničen pa su prijave obavezne! Prijaviti se možete do petka, 23. rujna 2022. godine do 14h na email: [email protected] ili telefon 023/383-181.

Ulaz na Sajam je slobodan kao i sudjelovanje ne edukativnim radionicama. Ovogodišnji Sajam odvija se kao manifestacija bez plastike, pod motom Jezero bez plastike, stoga ne zaboravite ponijeti svoju platnenu vrećicu!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...