GALERIJA Pogledajte kako je, buri unatoč, bilo na Sajmu lokalnih proizvoda “Luka i igara”

Usprkos buri, u nedjelju 24. rujna 2023. na vidikovcu Kamenjak održan je jubilarni 10. Sajam lokalnih proizvoda “Luka i igara” u organizaciji Javne ustanove Park prirode Vransko jezero.

Uz bogatu ponudu zaista raznolikih proizvoda 30 lokalnih OPG-ova iz Pakoštana, Vrane, Biograda, Banjevaca, Radašinovaca, Stankovaca te ostalih mjesta Bukovice i Ravnih kotara, više stotina posjetitelja zabavilo se uz pjesmu Muške pjevačke skupine “Zavičaj” i izvrstan glumački nastup Lucije Došen iz Udruge za očuvanje tradicijske kulture i običaja „Lički divani“, dok su uz klapu Mirakul mnogi zapjevali, pa čak i zaplesali.

U natjecanju u povlačenju konopa sudjelovale su 3 ekipe iz Privlake koje su prijateljski odmjerile snage, a ove godine pridružili su se i mlađi članovi koji su pokazali što znači biti u naponu snage, posebno u natjecanju bacanja kamena s ramena, potezanju klička i obaranju ruke. Alka u karijoli izazvala je sveopće oduševljenje te su se začas skupile brojne ekipe kako bi pokušale ostvariti pogodak u sridu, što je nekima i uspjelo!

Prava zvijezda Sajma, uz rešte luka i kapule, ipak je bio prisnac kojeg je cijelo poslijepodne pripremala, pekla i dijelila posjetiteljima uvijek dobro raspoložena zelengradska ekipa iz ZK “Janko Mitrović”.

– Zahvaljujemo svim OPG-ovima, izvođačima i našoj dragoj Jeleni iz Konobe Kamenjak što smo se unatoč neočekivano jakoj buri uspjeli okupiti na Kamenjaku na još jednom Sajmu “Luka i igara” i pružiti posjetiteljima pregršt dobre zabave, uz domaću hranu i kvalitetne poljoprivredne proizvode, poručili su iz Parka prirode Vransko jezero.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...