Ministar Primorac o poskupljenjima: “Građani imaju izbor”

Ministar financija Marko Primorac u utorak je dai izjavu za medije u kojoj se osvrnuo na BDP, narodne obveznice i najavljena poskupljenja.

“Osobna potrošnja je na zadovoljavajućoj razini, to su dobri i pozitivni podaci i ulijevaju povjerenje i u našu gospodarsku održivost”, rekao je Primorac, prenosi N1.

Osvrnuo se i na narodne obveznice. “Prije sat vremena smo konstatirali da je upis obveznica na razini od preko milijardu eura. Radi se o vrlo uspješnom projektu koji je zaživio, interes građana je dobar. Građani imaju još danas i sutra mogućnost upisa obveznica.”

Poskupljenja

Ministar Primorac se osvrnuo i na najavljena poskupljenja, poručujući da građani imaju izbor.

“Čuli smo, u nekoliko navrata je bilo riječi o tome, ministar Filipović je zadužen za to i on komunicira sa svima koji su najavili ta poskupljenja. Trenutno ne vidim razloge, argumente za neka poskupljenja jer dolazi do smanjenja energenata i ostalih inputa, ne znam čime bi se to opravdalo”, kazao je Primorac i dodao:

“Građani imaju izbor i prateći te informacije o poskupljenjima, radi se o poskupljenjima stranih, uvoznih robnih marki za koje trgovci tvrde da oni poskupljuju dobavne cijene. Ako je tome tako, ako su domaće marke jeftinije i ako se njihova cijena ne mijenja, građani imaju izbor.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...