Obećavali im bračne partnerice i “skidali uroke”, pa zaradili na tisuće eura

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je 3. ožujka 2023., po primitku kaznene prijave Policijske uprave ličko-senjske, provelo dokazne radnje prvog ispitivanja dvoje uhićenih hrvatskih državljana (1968. i 1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prijevare iz članka 236. stavak 1. i 236. stavak 2. Kaznenog zakona/11 u vezi sa stavkom 1. sve u vezi sa člankom 51. KZ/11.

– Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 55-godišnjak i osumnjičena 40-godišnjakinja, na širem području Ličko-senjske županije, od siječnja 2019. do veljače 2023. godine, 54-godišnjaku svjesno neistinito predočili da su mu pronašli bračnu partnericu, nakon čega se osumnjičena 40-godišnjakinja, osnovano se sumnja, u telefonskoj komunikaciji s njim predstavljala lažnim imenom i obećavala mu sklapanje bračne zajednice, kao i da je tražila novac koji je oštećenik, u više navrata, predao osumnjičenicima (ukupni iznos od 5.810,00 eura) vjerujući da su namijenjene njegovoj budućoj bračnoj partnerici. Osumnjičenici su navedeni novac, osnovano se sumnja, zadržali za sebe.

Osnovano se sumnja da su postupili zajedno i u dogovoru u cilju da se okoriste, odnosno da se osumnjičena 40-godišnjakinja, od početka 2020. do kraja 2021. godine, predstavljala lažnim imenom i obećavala 57-godišnjakinji da će joj skinuti uroke i djelovati protiv vradžbina, za što je tražila novac i zlato. Oštećenica je u to povjerovala i u više navrata osumnjičenicima predala iznos od ukupno 22.000,00 eura i zlatni nakit, kojeg su osumnjičenici zadržali za sebe, navodi se u priopćenju ODO Gospić.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću za određivanje istražnog zatvora te je osumnjičenom 55-godišnjaku i osumnjičenoj 40-godišnjakinji odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 2. i 3. ZKP/08).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...