NE BUDITE NAIVNA ŽRTVA Šest poruka koje trebate pažljivo pročitati jer iza njih mogu biti – prevaranti

Prevaranti sve više koriste poruke kao platformu za prevare i imaju načine na koje privlače žrtve tako da ne posumnjaju da se radi o prevari.

Ovo je šest glavnih oblika prevara:

Amazon SMS-ovi: ako dobijete poruku o dostavi Amazon paketa, a u poruci se od vas traži da potvrdite svoje podatke kako bi primili paket vjerojatno se radi o prevari. Klik na poveznicu u tekstu može vam ukrasti identitet, piše Komando.

SMS-ovi USPS-a i FedEx-a: Baš kao i kod poruka Amazona, u porukama će se od vas tražiti da potvrdite svoje podatke kako biste dobili svoj paket. Klik na poveznicu u tekstu može dovesti do krađe identiteta.

Cash App SMS-ovi: Pomislit ćete da ste dobili poruku od popularne peer-to-peer aplikacije za plaćanje. Tekst će opisati neku vrstu dolazne uplate ili problem s vašim računom, a od vas će se tražiti da potvrdite svoje osobne podatke, a zapravo će vas odvesti na link na kojem vam mogu ukrasti osobne podatke.

Netflix poruke: Ako dobijete poruke od Netflix-a s upozorenjem o problemu s vašim računom, neovlaštenoj prijavi ili problemu s plaćanjem, dobro provjerite o čemu se zapravo radi. Ako uđete u poveznicu i unesete svoje osobne podatke, možda ćete ostati bez njih.

Poruke usluga za odrasle: Ovakve poruke dolaze sa usluga pretplate za odrasle. Klikom na poveznicu u tekstu odvest ćete se na stranicu koja može ukrasti vaše osobne podatke i podatke o plaćanju.

Poruke platnih kartica: Ovi će tekstovi obično biti malo nejasniji i opisivati problem s karticom ili financijskom uslugom. Tekst može sadržavati vaše ime i prezime, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...