Ivanov: “Osvajanje Krešinog kupa najljepši je trenutak moje karijere. Volio bih nastaviti raditi s djecom”

37-godišnji Zadranin Ive Ivanov oprostio se od profesionalnog bavljenja košarkom nakon 20 godina seniorskog igranja.

HKK Široki u nedjelju navečer priredio mu je emotivni oproštaj, a brojne poruke podrške dolaze i iz Zadra. Ipak je u rodnom gradu ‘proveo najlipše dane svoje mladosti’.

Jako emotivno sam doživio ovaj oproštaj od profesionalnog bavljenja košarkom. Iskreno, nisam ni znao da mi klub sprema tako nešto. Igrali smo još jednu utakmicu kući, u slučaju pobjede igramo opet u Bijeljinu, tako da sam stvarno bio koncentriran na još tu jednu do dvije utakmice. Mogu samo reći veliko hvala Košarkaškom klubu Široki. Opet je pokazao koliko je velik, koliko brinu za svoje igrače. Velika su obitelj i stvarno sam im zahvalan na tako prekrasnoj gesti, kazuje nam Ivanov.

Ivu smo upitali je li dugo u sebi prelamao odluku o igračkom umirovljenju.

Da vam iskreno kažem, na početku sezone sam već lagano odlučio da će ovo biti moja posljednja sezona. 20 sezona, mislim da sam dosta dao košarci, košarka je stvarno i meni puno dala, zahvalan sam na svemu. Hvala Bogu, zdravlje me dobro služilo. 38. godina je još malo tu i mislim da je sada pravi trenutak za reći privremeno zbogom košarci, iskreno će.

U Jazinama i na Višnjiku u više je navrata branio boje svoga grada. Za plavo-bijele igrao je u naponu snage, nosio je kapetansku vrpcu, a i profilirao se u jednog od miljenika zahtjevne zadarske publike.

Zadrani su mu preko društvenih mreža iskazali veliko poštovanje.

Dobio sam stvarno puno, puno podrške i zahvale od navijača Zadra, od mojih Zadrana, zahvalan sam svima što su me pratili svih ovih godina i što su mi iskazali poštovanje. Sretan sam zbog toga, jako me raduje. Zadar je moj grad, Zadar je moj klub, za njega me stvarno vežu najljepši trenutci. A najljepši trenutak moje karijere sigurno je osvajanje Krešimirovog kupa na Višnjiku. Naravno, iz svakog kuba u kojem sam igrao nosim neke lijepe uspomene, otkriva nam Ivanov.

Košarkaške fanove i prijatelje u prvom redu zanima ostaje li Ive u košarci.

Što se tiče mojih daljnjih planova, vidim se i dalje u košarci i volio bih jednog dana možda raditi s djecom. Mislim da imam dovoljno znanja i iskustva da nekome mogu pomoći u daljnjoj karijeri, otkriva.

Sa suprugom i sinom živjet će u Zadru. Pitamo hoćemo li ga viđati na basketu u kvartu?

Imam još nekakve obaveze oko kluba i onda se lagano vraćam kući. Što se tiče basketa, vjerojatno ćete me vidjeti na igralištu, ali baš na basketu – ne znam, ne znam koliko koljena mogu izdržati beton, ali rado ću i dalje posjećivati košarkaška igrališta, za kraj će Ivanov. Dobro raspoložen i vidno spreman na novo poglavlje života.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...