Dubrovačka zračna luka ima novo ime

Nazivu Zračne luke Dubrovnik (ZLD) bit će dodano ime znanstvenika Ruđera Boškovića, za što je u ponedjeljak pokrenuta službena procedura, a inicijativa će se provesti odgovarajućim aktima na Skupštini društva, u suglasnosti s Vladom RH, izvijestili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Na sastanku u Dubrovniku sudjelovali su predstavnici suvlasnika ZLD-a dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, dubrovački gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Nadzornog odbora ZLD-a Mario Curić iz Općine Konavle, a s njima i direktor ZLD-a Viktor Šober, načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić te dubrovački gradski vijećnik Krešimir Marković.

– Riječ je o daljnjem koraku u provedbi dugogodišnje inicijative kojom bi se odala počast poznatom i povijesno iznimno važnom hrvatskom znanstveniku, rođenom u Dubrovniku, naveli su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...